Noi bombardamente în estul Ucrainei

Noi bombardamente în estul Ucrainei

De mai bine de o săptămână estul Ucrainei este din nou ţinta bombardamentelor ruşilor. Acolo se duc cele mai aprige bătălii. Ucrainenii susţin că Rusia şi-a aruncat întreaga putere în luptă pentru a captura Bahmutul, însă au respins atacurile în 9 regiuni. Canada a livrat primul tanc Leopard 2 către Ucraina.

Forţele ruse au lovit centrul Harkovului cu cel puţin trei rachete în acestă dimineaţă. Una a lovit un bloc de locuinţe, iar 4 oameni au fost răniţi. Universitatea din Harkov a fost şi ea grav afectată de bombardamente. Este pentru a treia oară când a fost bombardată. Clădirile din jur au fost, de asemenea, deteriorate.

De săptămâni întregi, forţele ruse încearcă să încercuiască şi să captureze oraşul Bahmut, cel mai mare oraş din regiunea Donetsk. De săptămâni întregi, forţele ruse încearcă să încercuiască şi să captureze oraşul Bahmut, cel mai mare oraş din regiunea Donetsk. Şi preşedintele Zelenski recunoaşte că situaţia din estul ţării este dificilă pentru armata ucraineană.

În Hersonul eliberat, în ultimele 48 de ore au fost peste 130 de lovituri de rachete şi focuri de tancuri lansate de ruşi peste râul Nipru. Mulţi dintre cei aproape 300.000 de rezindenţi au plecat.

O poveste impresionantă este cea a unui soldat ucrainean eliberat în cel mai recent schimb de prizonier. Militarul a petrecut 11 luni în captivitate, iar unul dintre primele lucruri pe care le-a făcut a fost să mânânce primul fruct în aproape un an, un măr. Între timp, ministrul canadian al apărării a anunţat că primul tanc Leopard 2 est în drum spre Ucraina. Canada va mai trimite încă 3 tancuri în decursul acestei luni.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt