Noi bombardamente în estul Ucrainei - Prima News

Noi bombardamente în estul Ucrainei

De mai bine de o săptămână estul Ucrainei este din nou ținta bombardamentelor rușilor. Acolo se duc cele mai aprige bătălii. Ucrainenii susțin că Rusia și-a aruncat întreaga putere în luptă pentru a captura Bahmutul, însă au respins atacurile în 9 regiuni. Canada a livrat primul tanc Leopard 2 către Ucraina.

Forțele ruse au lovit centrul Harkovului cu cel puțin trei rachete în acestă dimineață. Una a lovit un bloc de locuințe, iar 4 oameni au fost răniți. Universitatea din Harkov a fost și ea grav afectată de bombardamente. Este pentru a treia oară când a fost bombardată. Clădirile din jur au fost, de asemenea, deteriorate.

De săptămâni întregi, forțele ruse încearcă să încercuiască și să captureze orașul Bahmut, cel mai mare oraș din regiunea Donetsk. De săptămâni întregi, forțele ruse încearcă să încercuiască și să captureze orașul Bahmut, cel mai mare oraș din regiunea Donetsk. Și președintele Zelenski recunoaște că situația din estul țării este dificilă pentru armata ucraineană.

În Hersonul eliberat, în ultimele 48 de ore au fost peste 130 de lovituri de rachete și focuri de tancuri lansate de ruși peste râul Nipru. Mulți dintre cei aproape 300.000 de rezindenți au plecat.

O poveste impresionantă este cea a unui soldat ucrainean eliberat în cel mai recent schimb de prizonier. Militarul a petrecut 11 luni în captivitate, iar unul dintre primele lucruri pe care le-a făcut a fost să mânânce primul fruct în aproape un an, un măr. Între timp, ministrul canadian al apărării a anunțat că primul tanc Leopard 2 est în drum spre Ucraina. Canada va mai trimite încă 3 tancuri în decursul acestei luni.

Total
0
Shares
Total
0
Share