Nimeni nu ştie câţi profesori se reîntorc la ore. Calendarul examenelor, incert

Nimeni nu ştie câţi profesori se reîntorc la ore. Calendarul examenelor, incert

Teoretic, de mâine elevii ar trebui să se întoarcă la şcoală. Sindicatele au anunţat însă că greva va continua. Nimeni nu ştie în acest moment câţi dascăli vor continua protestul şi câţi se vor întoarce la ore. Cel mai dificil este pentru elevii din clasele terminale care nici acum nu ştiu ce vor face cu examenele.

Potrivit datelor Ministerului Educaţiei, 140.000 de elevi sunt înscrişi în clasa a XII-a şi peste 180.000 în clasa a VIII-a. De când a început greva, părinţii se confruntă în fiecare zi cu incertitudinea.

Situaţia e cu adevărat gravă pentru liceenii de clasa a XII-a admişi la universităţi din străinătate şi care acum ar trebui să depună documentele necesare, numai că le lipseşte foaia matricolă. Ministrul Ligia Deca a anunţat că, dacă greva se va prelungi, va lua legătura cu omologii din alte state europene pentru a încerca să rezolve astfel de situaţii. Mai greu este însă pentru cei admişi peste Ocean. Ca în cazul unui adolescent din Iaşi, acceptat la nu mai puţin de 10 universităţi din Statele Unite.

Nimeni nu poate spune deocamdată când se va încheia greva angajaţilor din Educaţie. Ministerul nu a oferit date cu privire la numărul dascălilor care s-au întors sau se vor reîntoarce la ore. Reprezentanţii celor două mari federaţii sindicale din învăţământul preuniversitar au anunţat că majorarea salarială în etape oferită de guvern nu este suficientă, iar greva continuă.

Pe 9 iunie, potrivit calendarului oficial, elevii de clasa a VIII-a ar trebui să încheie cursurile.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt