Nicuşor Dan: Mâine dimineaţă o să avem cel puţin 40% din autobuze şi tramvaie pe traseu - Prima News

Nicuşor Dan: Mâine dimineaţă o să avem cel puţin 40% din autobuze şi tramvaie pe traseu

Inquam Photos / Ilona Andrei

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că cel puţin 40% dintre autobuzele şi tramvaiele STB vor fi marţi dimineaţă pe traseu.

“Dacă în seara asta avem cam 40% din autobuze şi tramvaie, o să avem mâine dimineaţă cel puţin 40% din autobuze şi tramvaie pe traseu. Eu mi-aş dori ca mâine dimineaţă această grevă să se încheie şi să avem o activitate normală de transport public”, a spus Nicuşor Dan la Digi 24.

El a arătat că tot mai mulţi şoferi şi vatmani înţeleg că această “aventură” trebuie să se sfârşească.

“Eu sper să existe decizia raţională în urma discuţiei care are loc în seara asta, astfel încât greva să se oprească începând cu mâine şi toate discuţiile care sunt absolut legitime, de natură sindicală, să se poarte într-un cadru civilizat, fără ca bucureştenii să aibă de suferit”, a mai spus edilul.

Nicuşor Dan a explicat că, potrivit contractului colectiv de muncă, sindicaliştii nu pot cere demiterea directorului STB, şi nici invers.

“În contractul colectiv de muncă, cel care guvernează relaţia dintre conducerea STB şi sindicat, este un articol special care spune că nici sindicatul nu poate să ceară demiterea directorului companiei, nici conducerea companiei nu poate să ceară demiterea directorului sindical. Deci ăsta este unul dintre faptele absurde ale acestei greve ilegale, faptul că motivul pentru care ea a fost declanşată nu a fost o serie de chestiuni legitime, care să ţină fie de salarizare, fie de condiţiile de muncă, ci a fost axat pe această chestiune absolut personală a schimbării directorului companiei”, a afirmat primarul.

El a adăugat că primăria trebuie să dea toate asigurările oamenilor din sindicat că se schimbă modul de lucru în această societate, iar pe de altă parte trebuie să rămână fermă în sensul că o decizie a instanţei de judecată trebuie să se aplice în România.

Sursa. Agerpres

Total
0
Shares
Total
0
Share