Nicuşor Dan, cu PUZ-ul la DNA

Nicuşor Dan, cu PUZ-ul la DNA

Primarul general al Capitalei a dat cu subsemnatul la DNA. Nicusor Dan a fost audiat de procurori după ce, la începutul lunii a depus o plângere legată de aprobările pentru construcţia unui bloc de 5 etaje, pe bulevardul Primăverii. Avizele ar fi fost date în vremea fostei administraţii, iar primarul acuză că un terenul unde urma să apară blocul a fost transformat în mod ilegal în construibil, el fiind spatiu verde.

Plângerea penală a fost depusă la DNA împotriva lui Ştefan Călin Dumitraşcu, fost arhitect-şef al Capitalei, iar acuzaţiile sunt de abuz în serviciu. Primarul General il acuză că ar fi emis avizul şi raportul de specialitate în baza cărora Consiliul General a aprobat PUZ pentru Primăverii nr. 1. Nicuşor Dan spune că avizul prevede ca pe o porţiune de teren de peste 1.300 de metri pătraţi care este spaţiu verde să se poată construi.

Proprietarul actual a solicitat şi el de la PMB autorizaţie pentru construirea unor blocuri în zonă. Nu a primit insă avizele.

Dezvoltatorul anunta în luna mai, lansarea unui nou proiect rezidenţial upper-premium, in valoare de peste 20 de milioane de euro. 18 apartamente de lux si spatii comerciale, adică peste 4.700 de metri pătraţi construiţi. Acestora li se adăugau mai mult de 2.000 de metri pătraţi de parcare subterană. În prezent, pe terenul respectiv funcţionează un restaurant cu terasă.

Nicuşor DAn a depus plângere în acest caz şi la Inspectoratul de Stat în Construcţii şi la Prefectură.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt