Nicușor Dan, cu PUZ-ul la DNA - Prima News

Nicușor Dan, cu PUZ-ul la DNA

Primarul general al Capitalei a dat cu subsemnatul la DNA. Nicusor Dan a fost audiat de procurori după ce, la începutul lunii a depus o plângere legată de aprobările pentru construcția unui bloc de 5 etaje, pe bulevardul Primăverii. Avizele ar fi fost date în vremea fostei administrații, iar primarul acuză că un terenul unde urma să apară blocul a fost transformat în mod ilegal în construibil, el fiind spatiu verde.

Plângerea penală a fost depusă la DNA împotriva lui Ştefan Călin Dumitraşcu, fost arhitect-şef al Capitalei, iar acuzaţiile sunt de abuz în serviciu. Primarul General il acuză că ar fi emis avizul şi raportul de specialitate în baza cărora Consiliul General a aprobat PUZ pentru Primăverii nr. 1. Nicușor Dan spune că avizul prevede ca pe o porțiune de teren de peste 1.300 de metri pătrați care este spațiu verde să se poată construi.

Proprietarul actual a solicitat și el de la PMB autorizație pentru construirea unor blocuri în zonă. Nu a primit insă avizele.

Dezvoltatorul anunta în luna mai, lansarea unui nou proiect rezidenţial upper-premium, in valoare de peste 20 de milioane de euro. 18 apartamente de lux si spatii comerciale, adică peste 4.700 de metri pătraţi construiţi. Acestora li se adăugau mai mult de 2.000 de metri pătraţi de parcare subterană. În prezent, pe terenul respectiv funcționează un restaurant cu terasă.

Nicușor DAn a depus plângere în acest caz și la Inspectoratul de Stat în Construcții și la Prefectură.

Total
0
Shares
Total
0
Share