Nevaccinaţii au voie în supermarketurile din mall. Prefectul Capitalei: Măsurile au intrat în vigoare duminică noapte

Nevaccinaţii au voie în supermarketurile din mall. Prefectul Capitalei: Măsurile au intrat în vigoare duminică noapte

Bucureştiul a ajuns la cea mai ridicată incidenţă de la debutul pandemiei, iar valul cinci încă nu şi-a atins vârful, potrivit specialiştilor. Duminică, aproape jumătate din totalul naţional de infectări s-au înregistrat în Capitală. Cu toate acestea, Guvernul a modificat unele din regulile antiepidemice care se vor aplica în următoarea lună şi a eliminat o restricţie - cea care privea accesul în supermarketurile din malluri pentru persoanele nevaccinate.

Magazinele alimentare din mall-uri vor putea primi clienţi fără să le mai ceară certificatul verde, dacă îşi fac culoare de acces, circulaţie şi ieşire separate, potrivit noilor reglementări adoptate săptămâna trecută, odată cu prelungirea stării de alertă pentru încă o lună. Până acum, accesul în supermarketurile din mall nu era permis decât pentru clienţii care dovedeau că sunt vaccinaţi, testaţi sau au trecut prin boală în ultimele 180 de zile. Acum, dacă aceste magazine îşi fac culoare de acces separate, vor putea primi toţi clienţii.

Prefectul Capitalei, Alexandra Văcaru, a declarat duminică seara la Digi24 că după prelungirea stării de alertă prin hotărâre de guvern, a fost convocată vineri o şedinţă a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU), iar de duminică noaptea au intrat în vigoare la nivelul Capitalei noile măsuri.

În ceea ce priveşte accesul tuturor persoanelor în magazinele alimentare din parcurile şi centrele comerciale, o altă condiţie este asigurarea unui spaţiu de 4 metri pătraţi pentru fiecare persoană şi a unui număr limitat de coşuri de cumpărături, a menţionat Alexandra Văcaru. Instituţia prefectului nu a primit însă până în acest moment solicitări sau apeluri telefonice din partea centrelor comerciale pentru clarificări suplimentare în privinţa noilor reglementări.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt