Nestle a început să transporte lapte praf cu avionul din Europa în SUA

Nestle a început să transporte lapte praf cu avionul din Europa în SUA

Grupul elveţian Nestle SA a anunţat marţi că a început să transporte, cu avionul, lapte praf pentru bebeluşi din Ţările de Jos şi Elveţia în SUA, ca răspuns la criza de lapte praf din supermarketurile din SUA, transmite Reuters.

Într-un comunicat de presă, Nestle a precizat că a început să aducă lapte praf marca Gerber din Ţările de Jos precum şi lapte praf marca Alfamino din Elveţia în SUA.

"Am decis să dăm prioritate acestor produse pentru că ele răspund unui scop medical vital deoarece sunt destinate bebeluşilor cu alergie la proteine din laptele de vacă. Ambele produse sunt deja importate dar am decis să urgentăm livrările pe calea aerului pentru a răspunde la nevoile urgente", a precizat Nestle.

O serie de retaileri americani, inclusiv Target Corp, CVS Health Corp şi Walgreens Boots Alliance, au anunţat recent că au limitat achiziţiile de lapte praf pentru bebeluşi din cauza problemelor de aprovizionare. Aceste limitări vin după ce principalul furnizor din SUA, firma Abbott Laboratories, a decis în luna februarie să retragă de pe piaţă o serie de produse de lapte praf, inclusiv Similac, produse la fabrica sa din Michigan, după apariţia unor reclamaţii cu privire la infecţii bacteriene la bebeluşii care au consumat produsele.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt