Năvodari, oraşul construcţiilor ilegale

Năvodari, oraşul construcţiilor ilegale

Un sfert dintre hotelurile şi blocurile aflate în construcţie în faţa plajei Năvodari au fost ridicate ilegal. Inspectorii de Stat în Construcţii au oprit lucrările pe zeci de şantiere, iar primarul şi arhitectul şef din oraşul de la malul mării au fost sancţionaţi. Prefectura Constanţa a cerut deja în instanţă anularea a nouă autorizaţii de construire.

Aşa arată faleza staţiunii Năvodari, pe care inspectorii de stat în construcţii au luat-o la pas. În total, 194 de clădiri cu mai mult de trei etaje au fost verificate. Au rezultat 221 de sancţiuni şi lucrări oprite pe 55 de şantiere.

S-au ridicat blocuri mai înalte decât prevedea autorizaţia, au fost scoşi sau adăugaţi pereţi care nu existau în proiect, iar finisajele nu erau conforme. Primarul oraşului Năvodari şi arhitectul-şef sunt, în primul rând, cei care trebuie să aprobe, dar şi să verifice cum şi ce se construieşte. Amândoi au fost amendaţi de inspectori.

Prefectura Constanţa a solicitat desfiinţarea unor autorizaţii, după sesizările venite de la inspectori. Anul trecut au fost sanţionaţi 82 de constructori cu aproape 1oo.ooo de euro, potrivit primăriei din Năvodari.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt