Navalnîi, în prima apariţie în instanţă după greva foamei: „M-am uitat la mine. Sunt doar un schelet groaznic”

Navalnîi, în prima apariţie în instanţă după greva foamei: „M-am uitat la mine. Sunt doar un schelet groaznic”

Principalul opozant al Kremlinlui, Aleksei Navalnîi, aflat în închisoare, a apărut pentru prima dată în faţa instanţei după ce a ieşit din greva foamei. El şi-a exprimat din nou opoziţia faţă de preşedintele rus Vladimir Puţin, relatează CNN.

Navalnîi, care în transmisiunea video a apărut vizibil slăbit şi cu capul ras, a intrat în greva foamei la sfârşitul lunii trecute, în semn de protest faţă de condiţiile de detenţie, întrucât conducerea penitenciarului îi refuzase accesul la asistenţă medicală adecvată. A renunţat la acest protest săptămâna trecută, după ce a primit îngrijiri medicale.

În transmisiunea video de joi, el a vorbit cu soţia lui, Iulia Navalnîia, care era prezentă fizic în instanţă, şi i-a dat detalii despre greutatea sa. El a spus că i s-a permis să facă o baie pentru a arăta „decent” la audiere.

„M-am uitat la mine. Sunt doar un schelet groaznic. Ultima dată când am avut 72 de kilograme eram probabil în clasa a şaptea”, a spus el.

Avocatul său a precizat că Navalnîi cântărea 94 de kilograme în ianuarie, când s-a întors la Moscova din Germania.

Liderul opoziţiei ruse a adăugat că a mâncat „patru linguri de terci ieri, azi cinci”. „Mâine voi mânca şase”, a mai spus Navalnîi.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt