Navă în flăcări, 29 de români la bord

Navă în flăcări, 29 de români la bord

Un incendiu puternic a izbucnit pe un feribot în Marea Mediterană, în dreptul insulei Corfu. La bordul navei care făcea legătura între Grecia şi Italia se aflau 288 de oameni. Printre aceştia şi 29 de români. În acelaşi timp, în Oceanul Atlantic o ambarcaţiune plină cu maşini de lux a ars câteva zeci de ore după ce a fost abandonată de către echipajul său, salvat cu elicopterele marinei Portugheze.

La bordul ferryboat-ului turistic se aflau 237 de pasageri şi 51 de membri ai echipajului. Nava Euroferry Olympia, sub pavilion italian, plecase din Igumeniţa, cel mai mare port din vestul Greciei, şi se îndrepta spre portul italian Brindisi. La miezul nopţii, flacări mari au izbucnit in interiorul navei. Panica s-a instalat rapid.

Cei mai mulţi din cei 29 de cetăţeni români aflaţi la bordul navei erau turişiti sau oameni plecaţi la muncă. Încă este neclar dacă printre personalul nagivant se numărau şi conaţionali de-ai noştri.

Românii, alături de toţi ceilalţi pasageri, se află acum pe insula Corfu. Aşteaptă ajutor consular pentru a se putea
întoarce în ţară. Procedura în caz de incendiu la bordul unei nave este extrem de riguroasă. Cel mai adesea, repsectarea regulilelor face diferenţa între viaţă şi moarte.

Din primele informaţii, incendiul de feribotul care făcea legătura între grecia şi Italia ar fi izbucnit de la o instalaţie
frigorifică defectă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt