Navă în flăcări, 29 de români la bord - Prima News

Navă în flăcări, 29 de români la bord

Un incendiu puternic a izbucnit pe un feribot în Marea Mediterană, în dreptul insulei Corfu. La bordul navei care făcea legătura între Grecia și Italia se aflau 288 de oameni. Printre aceștia și 29 de români. În același timp, în Oceanul Atlantic o ambarcațiune plină cu mașini de lux a ars câteva zeci de ore după ce a fost abandonată de către echipajul său, salvat cu elicopterele marinei Portugheze.

La bordul ferryboat-ului turistic se aflau 237 de pasageri și 51 de membri ai echipajului. Nava Euroferry Olympia, sub pavilion italian, plecase din Igumeniţa, cel mai mare port din vestul Greciei, și se îndrepta spre portul italian Brindisi. La miezul nopții, flacări mari au izbucnit in interiorul navei. Panica s-a instalat rapid.

Cei mai mulți din cei 29 de cetățeni români aflați la bordul navei erau turișiti sau oameni plecați la muncă. Încă este neclar dacă printre personalul nagivant se numărau și conaționali de-ai noștri.

Românii, alături de toți ceilalți pasageri, se află acum pe insula Corfu. Așteaptă ajutor consular pentru a se putea
întoarce în țară. Procedura în caz de incendiu la bordul unei nave este extrem de riguroasă. Cel mai adesea, repsectarea regulilelor face diferența între viață și moarte.

Din primele informații, incendiul de feribotul care făcea legătura între grecia și Italia ar fi izbucnit de la o instalație
frigorifică defectă.Total
12
Shares
Total
12
Share