NATO vs. Putin

NATO vs. Putin

Vladimir Putin ironizează încă o dată Europa! ,,Dacă doresc gaz, să deschidă robinetul" a spus liderul de la Kremlin în Kazahstan, unde participa la o conferinţă pe teme energetice. În acelasi timp, reprezentanţii a peste 30 de ţări membre NATO s-au reunit la Bruxelles pentru a cauta noi metode de a sprijini Ucraina invadată.

,,Rusia este pregătită să înceapă astfel de livrări de gaze către Uniunea Europeană. Mingea este în terenul UE. Dacă doresc, să deschidă robinetul. Nu restricţionăm pe nimeni cu nimic. Suntem pregătiţi să oferim un volum adiţional pentru perioada de toamnă-iarnă", a spus preşedintele Federaţiei Ruse.

În cadrul summitului pe teme de energie, Putin a acuzat SUA de atacul asupra conductelor Nord Stream 1 şi 2 pentru a tăia accesul Europei la energie ieftină.

Între timp, la Bruxelles avea loc o reuniune a ministrilor aparati NATO , în cadrul căreia s-a discutat despre ajutorul oferit Ucrainei. Pentru prima oară, Finlanda a aprticipat şi ea la reuniune. ,,Întreaga lume a văzut din nou răutatea şi cruzimea războiului lui Putin, înrădăcinate în agresiune şi purtate cu profund dispreţ faţă de regulile războiului. (...) Decizia noastră de a ajuta Ucraina se întinde pe toate anotimpurile. Acest grup de contact rămâne unit şi determinat. Vom continua să întărim capabilităţile defensive ale Ucrainei atât pentru nevoileb urgente cât şi pentru cele pe termen lung", a declarat Austin Lloyd, secretarul american al Apărării.

Secretarul general al NATO a reiterat mesajul dat încă de la îneputul invaziei. Dacă Ucraina va fi învinsă, crede Stoltenberg, întreaga lume va fi învinsă.

Ca urmare a ameninţărilor Kremlinului, Alianţa Nord-Atlatntică şi-a întărit poziţiile de pe flancul estic. NATO şi-a dublat numărul de grupuri de luptă în această zonă ca urmare a invaziei ruseşti.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt