NATO va susține necondiționat Ucraina - Prima News

NATO va susține necondiționat Ucraina

Ucraina va primi sprijin continuu din partea NATO, iar Putin nu trebuie lăsat să câștige. Acestea sunt principalele concluzii ale ministerialei NATO de la București. În cele 2 zile de întâlniri și discuții la nivel înalt s-a analizat serios și poziția Chinei. Iar Jens Stoltenberg le-a urat bun venit în alianța nordatlantică Suediei și Finlandei.

,,Întâlnirea NATO de aici de la București transmite un mesaj puternic al unității NATO și suportului susținut pentru Ucraina“, a declarat Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO. Este principala concluzie a ministerialei NATO de la București. După 2 zile de discuții intense între miniștrii de externe ai alinței și ai partenerilor, s-a decis ca Ucraina să fie sprijinită necondiționat de membri alianței. Primele ajutoare vor ajunge curând în țara vecină.

Ucraina va beneficia și de suport militar. La întâlnirea G7 a miniștrilor de externe, la care a participat și ministrul de externe al Ucrainei, s-a discutat și despre sprijinul în ceea ce privește reconstrucția infrastructurii energetice a țării vecine.

China nu trebuie văzută ca un adversar, a fost o altă concluzie a întâlnirii NATO de la București.

Tot de la București a venit și vestea bună pentru Suedia și Finlanda. Republica Moldova, Georgia și Bosnia Herțegovina au primit și ele asigurări din partea NATO că li se va oferi sprijin în contextul situației dificile de pe continentul european.

Total
0
Shares
Total
0
Share