NATO va susţine necondiţionat Ucraina

NATO va susţine necondiţionat Ucraina

Ucraina va primi sprijin continuu din partea NATO, iar Putin nu trebuie lăsat să câştige. Acestea sunt principalele concluzii ale ministerialei NATO de la Bucureşti. În cele 2 zile de întâlniri şi discuţii la nivel înalt s-a analizat serios şi poziţia Chinei. Iar Jens Stoltenberg le-a urat bun venit în alianţa nordatlantică Suediei şi Finlandei.

,,Întâlnirea NATO de aici de la Bucureşti transmite un mesaj puternic al unităţii NATO şi suportului susţinut pentru Ucraina", a declarat Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO. Este principala concluzie a ministerialei NATO de la Bucureşti. După 2 zile de discuţii intense între miniştrii de externe ai alinţei şi ai partenerilor, s-a decis ca Ucraina să fie sprijinită necondiţionat de membri alianţei. Primele ajutoare vor ajunge curând în ţara vecină.

Ucraina va beneficia şi de suport militar. La întâlnirea G7 a miniştrilor de externe, la care a participat şi ministrul de externe al Ucrainei, s-a discutat şi despre sprijinul în ceea ce priveşte reconstrucţia infrastructurii energetice a ţării vecine.

China nu trebuie văzută ca un adversar, a fost o altă concluzie a întâlnirii NATO de la Bucureşti.

Tot de la Bucureşti a venit şi vestea bună pentru Suedia şi Finlanda. Republica Moldova, Georgia şi Bosnia Herţegovina au primit şi ele asigurări din partea NATO că li se va oferi sprijin în contextul situaţiei dificile de pe continentul european.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt