„Nameste” la o şcoala din Bucureşti

„Nameste” la o şcoala din Bucureşti

Cultura indiană a fost celebrată la o şcoală din Bucureşti. În cadrul unui amplu proiect internaţional, copiii şi profesorii deopotrivă au explorat tradiţiile ţării asiatice pe care au încercat să le reprezinte în colaje, picturi şi texte. Au învăţat chiar şi dansuri specifice care i-au impresionat pe colegii lor din India, cu care elevii au reuşit să îşi creeze şi prietenii.

Copiii de la şcoala 149 din Bucureşti au şansa să descopere cultura maginifică şi vastă a Indiei. S-a întâmplat în cadrul proiectului Empatico - Global Classroom. De-a lungul ultimelor săptămâni, profesorii şi elevii i-au cunoscut, în mediul online, pe cei de la şcoala Bal Bharati din Delhi.

Pentru a marca experienţa care cu siguranţă le va rămâne mereu în memorie şi în inimi, copiii au pregătit o serbare cu dansuri şi cântece. I-au surprins pe reprezentanţii şcolii indiene cu coregrafii din ţara lor.

Au ţinut, însă, să le arate şi dansurile miroritice.

La eveniment a participat şi ambasadorul Indiei la Bucureşti.

Nici cei de la şcoala din Delhi nu s-au lăsat mai prejos. Pe lângă cântecele tradiţionale indiene, elevii au învăţat chiar şi dansuri tradiţionale româneşti.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt