Muzeul de Artă va beneficia de cofinanţare de la bugetul local pentru lucrările de reabilitare a faţadei

Muzeul de Artă va beneficia de cofinanţare de la bugetul local pentru lucrările de reabilitare a faţadei

Clădirea Muzeului de Artă şi alte trei imobile din municipiul Braşov vor fi reabilitate cu fonduri în valoare de peste 760.000 de lei, sumă cuprinsă în bugetul local pe anul în curs.

Conform unei informări transmise, luni, de Primăria Braşov, patru noi imobile au fost propuse municipalităţii, în vederea cofinanţării din bugetul local a lucrărilor de reabilitare a anvelopelor, de către Comisia de coordonare a Programului Multianual pentru realizarea lucrărilor de intervenţie asupra clădirilor cu valoare cultural arhitecturală din zonele de acţiune prioritară ale municipiului Braşov.

Imobilele se află în zona centrului istoric al municipiului.

Muzeul de Artă Braşov ar urma să beneficieze de o cofinanţare de 447.654,76 lei.

Celelalte imobile, dintre care unul este cel în care au existat apartamente destinate profesorilor Colegiului "Şaguna", în prezent proprietate privată, ar urma să beneficieze de sume cuprinse între 61.000 şi 140.000 de lei pentru efectuarea lucrărilor de reabilitare a faţadelor.

Până în prezent, Consiliul Local Braşov a acordat, în 2018, cofinanţări pentru astfel de lucrări la trei imobile, în baza adoptat Regulamentului de aplicare a legii 166 privind creşterea calităţii arhitectural-ambientale a clădirilor, toate trei aflate în zona istorică.

În anul 2021, Consiliul Local al Municipiului Braşov a adoptat Programul Multianual pentru realizarea lucrărilor de intervenţie asupra clădirilor cu valoare cultural arhitecturală din zonele de acţiune prioritară ale Municipiului Braşov şi noul Regulament de aplicare a legii şi a înfiinţat Fundaţia Monumentelor Istorice Braşov, care coordonează aplicarea acestora.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt