Municipiul Slobozia intră de vineri în carantină zonală după ce a ajuns la o incidenţă de 12,41 cazuri de COVID la mia de locuitori

Municipiul Slobozia intră de vineri în carantină zonală după ce a ajuns la o incidenţă de 12,41 cazuri de COVID la mia de locuitori

Municipiul Slobozia intră de vineri în carantină zonală după ce a ajuns la o incidenţă de 12,41 cazuri de COVID la mia de locuitori. Tot în judeţul Ialomiţa, se înregistrează cea mai mare rată de îmbolnăvire din ţară, la Moldoveni, unde incidenţa cazurilor de COVID-19 este de 26 la mie. 

Municipiul Slobozia înregistrează o incidenţă de 12.41 de cazuri la mia de locuitori, ceea ce a determinat autorităţile să impună carantina zonală.

Asta înseamnă, printre altele, că circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor nevaccinate sunt interzise, dacă acestea nu au motive justificate. În intervalul 05,00-20,00, este interzisă circulaţia tuturor persoanelor în afara locuinţei, cu excepţia celor vaccinate care fac dovada prin intermediul certificatului digital al Uniunii Europene. Exceptate de la această restricţie sunt şi persoanele care merg la serviciu, se deplasează pentru asigurarea de bunuri de strictă necesitate sau pentru a beneficia de asistenţă medicală sau pentru a-şi achiziţiona medicamente, dar care vor avea nevoie de declaraţie pe propria răspundere.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt