Municipalitatea a investit, de la începutul anului, peste 34 milioane lei pentru şcoli şi grădiniţe

Municipalitatea a investit, de la începutul anului, peste 34 milioane lei pentru şcoli şi grădiniţe

Primăria municipiului Galaţi a continuat şi anul acesta investiţiile în educaţie, alocând peste 34 milioane lei pentru lucrări de modernizare, dotări şi reparaţii în unităţile de învăţământ, informează, marţi, Biroul de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, 25 de milioane de lei pentru modernizarea şi reabilitarea şcolilor şi grădiniţelor au provenit din fonduri europene, cofinanţarea de la bugetul local fiind de peste 3 milioane de lei.

La capitolul reparaţii, anul acesta s-a alocat suma de 5.400.000 lei, iar în completare pentru cheltuieli de funcţionare s-au mai asigurat 797.000 lei, în timp ce pentru obiecte de inventar a revenit suma de 707.000 lei, iar pentru dotări 335.000 de lei.

La început de an şcolar s-au reluat şi cursele speciale pentru transportul elevilor.

"Educaţia rămâne o prioritate, iar obiectivul este să continuăm investiţiile pentru viitorul copiilor. Pentru prima dată, şcoli în care ani de zile nu s-a intervenit au primit un nou aspect, în timp ce altele sunt în curs de modernizare, după ce am reuşit să atragem fonduri europene", a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu. 

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt