Mulţi turişti, puţine pârtii

Mulţi turişti, puţine pârtii

Staţiunile montane au fost luate cu asalt zilele acestea. Mii de turişti au fost astăzi pe pârtiile din Sinaia. La cota 200 s-au format cozi de zeci de metri iar parcările au fost mai aglomerate ca oricând. Din păcate, din cauza restricţiilor, puţine pârtii sunt deschise la noi în ţară.

Imaginile spectaculoase au fost suprinse astazi la cota 2 mii în Sinaia. Turiştii veniţi din toată ţara au găsit cu greu locuri de parcare. Pârtia a fost plină iar oamenii au aşteptat la rând minute bune să ia bilete pentru teleski.

Odată ajunşi la cota 1400 turiştii care au vrut să schieze au fost nevoiţi să urce în teleski, telecabine şi telegondole ca să ajungă apoi la cota 2000. Acolo există 6 pârtii deschise în acest moment, iar stratul de zăpadă este consistent.

E bucurie şi pe pârtiile din Păltiniş unde şi aici în ultimele două zile turiştii s-au adunat pe pârtii. Şi în Judeţul Cluj, pârtiile de la Mărişel au fost pline. Din păcate, însă, în foarte multe staţiuni nu se poate schia şi aici vorbim de Azuga, Straja, Predeal, Poiana Braşov şi Buşteni unde nu a nins de zile bune şi nici tunurile de zăpadă nu au creat un strat suficient pentru că nu a fost frig.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt