Motor! Se filmează Moromeții 3! - Prima News

Motor! Se filmează Moromeții 3!

Veste mare pentru cinefili: au început filmările la Moromeții 3! Regizorul și scenaristul Stere Gulea vrea să ofere astfel o încheiere poveștii, dar și să-i aducă un tribut lui Marin Preda. Pentru că în cel de-al treilea film, Niculae Moromete devine un alter ego al autorului. Echipa Prima TV a fost pe platourile de filmare.

Este nevoie de talent, dar și de răbdare și muncă pe măsură. Zeci de oameni sunt implicați. De pe scaunul regizorului, Stere Gulea e atent la fiecare detaliu. Protagoniștii secvenței de acum sunt actorii Horațiu Mălăele și Alex Călin. Sau: Ilie și Niculae Moromete.

Curtea din Talpa, județul Teleorman, e plină ochi. Familia Moromete reînvie. În cel de-al treilea film, Niculae Moromete devine un scriitor important și cunoscut. Pesonajul e un alter ego al lui Marin Preda.

Ca să joace acest rol, actorul Alex Călin s-a documentat temeinic. A citit memorii, romanele lui Preda, dar și scrisori ale acestuia către iubite și prieteni. Ca în orice poveste de viață, dragostea nu are cum să lipsească. Actrița Olimpia Melinte dă viață uneia dintre marile iubiri ale lui Preda.

Filmările la Moromeții 3 au început luna aceasta. O zi de lucru pe platou poate dura chiar și 12 ore. Patru secvențe sunt turnate, în medie. Pe lângă filmarea propriu zisă, au loc, bineînțeles, repetiții.

Moromeții răspândesc bucurie. Și sătenii din Talpa sunt fericiți să fie parte din proiect. Producătorul Tudor Giurgiu speră ca Moromeții 3 să intre în cinematografe în primăvara sau toamna lui 2024. Este o misiune dificilă, deoarece costurile de producție se ridică estimativ la peste un milion și jumătate de euro.

Filmările au început în martie și continuă până la începutul lui aprilie.

foto: facebook.com/Morometii3

Total
0
Shares
Total
0
Share