Motociclist atacat de urs

Motociclist atacat de urs

Scene şocante în judeţul Braşov. Un motociclist care participa la un concurs de enduro a fost cât pe ce să fie sfâşiat de un urs aflat în bârlogul său, pe care l-a speriat. Din păcate, România este printre puţinele ţări europene care mai permit, încă, astfel de distracţii în păduri. Specialiştii spun că animalele au mult de suferit din cauza zgomotelor produse de motoarele turate ale concurenţilor. Vă avertizăm că urmează imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional!

Momentul atacului a fost surprins de camera unui coleg din grupul motocicliştilor. În imagini se vede cum bărbatul trece cu motocicleta chiar pe lângă bârlogul ursului şi cade. Zgomotul a speriat animalul, care a ieşit din bârlog şi s-a repezit la el. Din fericire, omul a reuşit să urce pe o altă motocicletă şi să fugă, iar ursul s-a năpustit spre cea abandonată. Colegii au avut prezenţă de spirit şi au turat puternic motoarele, moment în care animalul a luat-o la fugă.

Specialiştii se intreabă însă cum de au ajuns motocicliştii pe acea potecă nemarcata, intr-o zona fara drumuri. Mai mult, cine şi cum a dat avize pentru un concurs enduro în acea zonă. Mai mult, ursul din imagini este oarecum provocat să atace, mai spune specialistul. Şi braşovenii spun că motocicletele enduro nu aveau ce să caute în pădure.

Specialiştii cred că, daca s-ar fi intamplat o tragedie, ursul ar fi fost impuscat degeaba. Vina le-a apartinut in totalitate motociclistilor.Acest gen de distractie in paduri, şi uneori si in arii protejate, nu ne este însă strain. Acum 7 ani, mai mulţi americani au postat aceste imagini, în care se lăudau că haituiesc un urs brun, într-o pădure din România.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt