Modificări la Legea privind vânzarea terenurilor agricole

Modificări la Legea privind vânzarea terenurilor agricole

O propunere pentru modificarea Legii privind vânzarea terenurilor agricole a fost adoptată tacit, marţi, de Senat, informează AGERPRES.

În urma modificării Legii, unităţile administrativ-teritoriale vor putea cumpăra, în procedură simplificată, pentru dezvoltarea comunităţii locale, terenuri agricole aflate în extravilan pentru lucrări de interes public.

Termenul de dezbatere şi vot pentru propunerea legislative s-a împlinit pe 21 aprilie, astfel că preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a citit nota de adoptare tacită a acesteia în şedinţa de marţi a plenului.

„Prin excepţie, se pot înstrăina prin vânzare terenurile agricole situate în extravilan unităţilor administrativ-teritoriale, în interes public local, fără a fi necesară îndeplinirea cumulativă a condiţiilor prevăzute de lege. (…) Terenurile agricole situate în extravilan înstrăinate, prin vânzare, unităţilor administrativ-teritoriale, pot fi scoase, definitiv sau temporar, din circuitul agricol a terenurilor aflate în extravilan, cu respectarea condiţiilor prevăzute de Legea 18/1991 a fondului funciar”, se arată în textul propunerii legislative iniţiate de un grup de parlamentari de la PNL.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt