Mobilizare pentru sinistraţii din Turcia şi Siria

Mobilizare pentru sinistraţii din Turcia şi Siria

În marile oraşe din ţară s-au deschis, începând de astăzi, centre unde oamenii pot face donaţii pentru victimele cutremurului din Turcia. Este nevoie de pături, haine groase, mâncare, dar şi corturi. Toate ajutoarele în centre vor fi transportate în cel mai scurt timp, cu camioanele, în Turcia şi Siria.

La Constanţa, Muftiatul Cultului Musulman din România s-a mobilizat pentru Turcia, îndoliată de cutremure. Iar constănţenii au răspuns imediat apelului, impresionaţi de imaginile dezastrului din Turcia. Doi oameni de afaceri turci din Constanţa au pus la bătaie un depozit de marfă şi toata logistica necesară.Consulul Turciei la Constanţa a venit special să vadă cum decurge acţiunea de strângere de donaţii pentru cei aflaţi în suferinţă.

Şi comunitatea siriană din Timişoara sare în ajutorul sinistraţilor din ţara natală. Oamenii de afaceri au strâns rândurile şi au stabilit să adune haine, pături, alimente dar şi bani pe care îi vor trimite celor din zona afectată de cutremure.

Nu putini sunt cei care au rude în nordul Siriei şi ei spun că echipele de intervenţie ajung foarte greu acolo. Localităţi întregi au fost distruse de cutremurul de acum doua zile. Familia lui Ziad a supravieţuit ca prin minune aproape 24 de ore sub dărâmături după ce blocul în care se afla s-a prăbuşit.

Şi voluntarii din judeţul Cluj s-au mobilizat să strângă ajutoare pentru sinistraţi. Mai multe centre pentru donaţii s-au deschis şi în Capitală.

Românii care doresc să vină în sprijinul locuitorilor din zonele afectate de cutremur o pot face ducând diferite produse la următoarele adrese din marile oraşe din ţară. Alte ajutoare precum corturi, pături, pilote, saci de dormit, butelii, lanterne şi baterii, dar şi mâncare sunt şi ele binevenite. De asemenea, cei care doresc să doneze bani pentru victimele cutremurului o pot face în conturile afişate pe ecran.

foto: www.facebook.com/igsu.situatiideurgenta

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt