Misiune încheiată. Ultima decolare de la Kogălniceanu pentru canadieni - Prima News

Misiune încheiată. Ultima decolare de la Kogălniceanu pentru canadieni

În România au loc ample exerciții militare de pregătire. În Poligonul de la Cincu au fost organizate mai multe antrenamente la care au participat sute de militari români, francezi și americani. La Constanța a ajuns un batalion de militari din Italia în timp ce un altul, de soldați canadieni părăsește țara noastră.

Timp de patru luni detaşamentul canadian a asigurat misiuni de poliţie aeriană, împreună cu supersonicele Forţelor Aeriene Române. Canadienii au fost dislocați cu șase avioane Hornet de la o baza aeriană din Quebec, special pentru apărarea spațiului aerian al României.

Avioanele canadienilor, de fabricație americană, sunt printre cele mai bune interceptoare de mare viteză din lume, la ora actuală. Poliția Aeriană întărită sub comandă NATO este o misiune de apărare colectivă pe timp de pace pentru protejarea integrității spațiului aerian al Alianței.

În timp ce piloții canadieni se pregătesc să plece acasă, aviația italiană a început deja transferul de echipamente și logistică ca să preia patrula de poliție aeriană de la Mihail Kogălniceanu. Avioanele Eurofighter Typhoon pilotate de italieni vor ajunge în urmatoarele zile în baza militară.

Total
0
Shares
Total
0
Share