Misiune încheiată. Ultima decolare de la Kogălniceanu pentru canadieni

Misiune încheiată. Ultima decolare de la Kogălniceanu pentru canadieni

În România au loc ample exerciţii militare de pregătire. În Poligonul de la Cincu au fost organizate mai multe antrenamente la care au participat sute de militari români, francezi şi americani. La Constanţa a ajuns un batalion de militari din Italia în timp ce un altul, de soldaţi canadieni părăseşte ţara noastră.

Timp de patru luni detaşamentul canadian a asigurat misiuni de poliţie aeriană, împreună cu supersonicele Forţelor Aeriene Române. Canadienii au fost dislocaţi cu şase avioane Hornet de la o baza aeriană din Quebec, special pentru apărarea spaţiului aerian al României.

Avioanele canadienilor, de fabricaţie americană, sunt printre cele mai bune interceptoare de mare viteză din lume, la ora actuală. Poliţia Aeriană întărită sub comandă NATO este o misiune de apărare colectivă pe timp de pace pentru protejarea integrităţii spaţiului aerian al Alianţei.

În timp ce piloţii canadieni se pregătesc să plece acasă, aviaţia italiană a început deja transferul de echipamente şi logistică ca să preia patrula de poliţie aeriană de la Mihail Kogălniceanu. Avioanele Eurofighter Typhoon pilotate de italieni vor ajunge în urmatoarele zile în baza militară.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt