Ministrul german al agriculturii prins intre criza reglementarii muncii si criza capacitatii de abatorizare

Ministrul german al agriculturii prins intre criza reglementarii muncii si criza capacitatii de abatorizare

Marea coaliţie politică germana a ajuns la un acord în disputa privind condiţiile de muncă din industria cărnii. Ultima lege controversată din cadrul guvernului federal urmează să fie discutată în Bundestag la mijlocul lunii decembrie; Sindicatul a cerut modificări la propunerile făcute de ministrul federal al Muncii Hubertus Heil (SPD).

Acordul prevede acum că munca temporară pentru sacrificare şi tăiere ar trebui interzise complet, şi în mare măsură, în procesarea cărnii. Cu toate acestea, în procesarea cărnii ar trebui să fie posibilă acoperirea vârfurilor sezoniere de producţie, permiţând munca temporară într-o măsură limitată, în temeiul convenţiilor colective. În plus, lucrătorii temporari ar trebui să primească aceeaşi remuneraţie ca şi forţa de muncă permanentă, iar normele de securitate şi sănătate în muncă ar trebui, de asemenea, să se aplice în totalitate. Micile măcelării sunt în mare parte excluse de la modificarea legii.

Legea răspunde şi la focarele repetate de coronavirus din industria cărnii. Ministrul Muncii a solicitat recent în repetate rânduri Sindicatului să ajungă la un acord anticipat, deoarece noile reglementări ar trebui să intre în vigoare la 1 ianuarie.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt