Ministrul Finanţelor: 70-80% dintre măsurile pentru menţinerea puterii de cumpărare a românilor vor fi susţinute cu fonduri europene

Ministrul Finanţelor: 70-80% dintre măsurile pentru menţinerea puterii de cumpărare a românilor vor fi susţinute cu fonduri europene

România a obţinut de la Comisia Europeană o flexibilizare a modului de utilizare a fondurilor europene, astfel că 70-80% dintre noile măsuri pentru menţinerea puterii de cumpărare a românilor ar putea fi susţinute cu bani UE, a afirmat, marţi, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu.

El a participat la o conferinţă organizată, la Bucureşti, de publicaţia The Economist, alături de comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni.

La plecare, el a fost întrebat de jurnalişti care sunt măsurile pe care le pregăteşte Guvernul şi din ce bani vor fi susţinute.

"România a venit deja cu un pachet de măsuri, care au vizat în mare parte preţurile la energie. În contextul actual, Guvernul lucrează la un pachet de măsuri care să vină şi să susţină costurile suplimentare create de creşterea unor preţuri precum cele de la combustibili şi la alimente, dar şi în alte zone, astfel încât economia să funcţioneze în continuare şi cetăţenii să nu aibă o putere de cumpărare diminuată", a spus Câciu.

Acestea vor însemna orice fel de soluţii care vin în sprijinul oamenilor cu venituri mici.

"Am avut patru discuţii la Ecofin şi am obţinut un cadru de ajutoare de stat cu care putem veni în zona economiei şi a gospodăriilor", a susţinut el.

Şeful de la Finanţe a subliniat că fondurile europene sunt prioritare.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt