Ministrul Educaţiei: După ce se va încheia pandemia vom continua cu predarea online unde e potrivit. Se va include în contractul şcolar

Ministrul Educaţiei: După ce se va încheia pandemia vom continua cu predarea online unde e potrivit. Se va include în contractul şcolar

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat la Digi24 că şcoala online nu a fost eficientă pentru că profesorii nu au fost pregătiţi pentru asta, dar a adăugat că predarea online va continua acolo unde este adecvat, după ce va fi încheiată pandemia. Predarea online va fi inclusă în contractul de şcolarizare din anul şcolar următor, a adăugat el. 

"Trebuie să ne ocupăm de situaţia actuală, încercând să promovăm predarea online care va avea un loc mult mai important după ce pandemia va fi fost încheiată decât până acum. Pentru asta trebuie să avem profesori pregătiţi pentru predarea online, conectivitate generalizată şi echipamente pentru orice elev.

Predarea online trebuie să fie făcută acolo unde e adecvată, unde e potrivită, nu ca până acum, în orice situaţie, acest lucru fiind impus de criza sanitară.

Şcoala online nu a fost eficientă, pentru că profesorii nu au fost pregătiţi pentru predarea online, care presupune cu totul alte activităţi decât cea clasică de la conceperea conţinutului până la evaluare şi examinare. Evaluarea şi examinarea trebuie făcute pe platforme dedicate, securizate, care să ofere garanţia că cel care răspunde e elevul. Asta lipseşte cu desăvârşire, necesită acordul celui examinat în online pentru a prelua controlul asupra echipamentului său IT.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt