Ministerul Justiţiei a pus în dezbatere publică proiectul de lege privind Statutul personalului de probaţiune

Ministerul Justiţiei a pus în dezbatere publică proiectul de lege privind Statutul personalului de probaţiune

Ministerul Justiţiei a anunţat, luni, punerea în dezbatere publică a proiectului de lege privind Statutul personalului de probaţiune.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, prin acest proiect se întăreşte rolul "important" pe care l-a dobândit personalul de probaţiune în înfăptuirea actului de Justiţie în România, intervenţia consilierilor de probaţiune fiind "esenţială" în cursul procesului penal, precum şi în etapa de executare a sancţiunilor şi măsurilor neprivative de libertate.

Proiectul de act normativ a fost elaborat la nivelul conducerii Ministerului Justiţiei şi dezbătut cu organizaţiile sindicale şi asociaţiile profesionale de la nivelul sistemului de probaţiune, se precizează în comunicat.

Proiectul redefineşte cariera personalului de probaţiune, condiţiile şi modalităţile de acces în funcţiile de conducere din cadrul acestui sistem, drepturile şi obligaţiile ce revin personalului, regimul de interdicţii şi incompatibilităţi aplicabil acestuia.

"Ca parte a Planului general de acţiune privind implementarea Strategiei de dezvoltare a sistemului naţional de probaţiune din România pentru perioada 2021 - 2025, prin punerea în dezbatere publică, se creează premisele finalizării procesului de reformare a sistemului de probaţiune început în anul 2014, prin completarea cadrului normativ specific sistemului de probaţiune şi prin repoziţionarea personalului de probaţiune potrivit importanţei sale, în rândul categoriilor profesionale din sfera sistemului de justiţie din România", a explicat Ministerul Justiţiei.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt