Milă pentru propriul buzunar - Prima News

Milă pentru propriul buzunar

A uitat de cele sfinte si a căzut în păcatul lăcomiei! Este scandal în lăcașul Sfântul Proroc Daniel din cartierul bucureștean Berceni după ce unul dintre cei trei preoți care slujește acolo a fost filmat cum fură bani din cutia milei. Ziariștii de la Libertatea au intrat în posesia imaginilor în care se vede modul în proceda părintele.

Preotul a inventat un sistem prin care să poată scoată banii pe ascuns. Lua cutiile cu bani, le ducea în altar și, cu ajutorul unui umeraș subțire din sârmă, scotea banii din ele. Așeza apoi cutiile cu gura în jos între două piese de mobilier, iar banii trași cu umerașul ajungeau direct într-o casetă de plastic așezată pe podea. Enoriasii sunt uimiti de cele întâmplate.

Preotul a fost prins chiar de angajații bisericii, care au văzut încă din 2017 că sumele lasate de enoriași în cutii sunt mai mici decât se așteptau. Așa că s-au uitat pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere. Li s-au confirmat bănuielile. Doi ani mai târziu, însă, pentru că și-a dat seama că este verificat, preotul ar fi deconectat întreg sistemul de supraveghere.

Voluntarii de la Biserica Sfântul Proroc Daniel spun că nu știu nimic despre acuzațiiile care i se aduc preotului.

Dar preotul ar fi acuzat și de alte nereguli. Se pare că măsluia chitanțele bisericii. Ar fi păstrat sume mari pentru el, iar în vistierie ar fi lăsat mult mai puțin. Pe numele preotului există mai multe plângeri de la enoriași dar și de la superiori. Potrivit jurnalistilor de la Libertatea, preotul s-ar fi angajat să achite în tranșe aproape 12.000 de lei, cât ar fi prejudiciul bisericii. Ratele merg până în 2026.

Total
0
Shares
Total
0
Share