Milă pentru propriul buzunar

Milă pentru propriul buzunar

A uitat de cele sfinte si a căzut în păcatul lăcomiei! Este scandal în lăcaşul Sfântul Proroc Daniel din cartierul bucureştean Berceni după ce unul dintre cei trei preoţi care slujeşte acolo a fost filmat cum fură bani din cutia milei. Ziariştii de la Libertatea au intrat în posesia imaginilor în care se vede modul în proceda părintele.

Preotul a inventat un sistem prin care să poată scoată banii pe ascuns. Lua cutiile cu bani, le ducea în altar şi, cu ajutorul unui umeraş subţire din sârmă, scotea banii din ele. Aşeza apoi cutiile cu gura în jos între două piese de mobilier, iar banii traşi cu umeraşul ajungeau direct într-o casetă de plastic aşezată pe podea. Enoriasii sunt uimiti de cele întâmplate.

Preotul a fost prins chiar de angajaţii bisericii, care au văzut încă din 2017 că sumele lasate de enoriaşi în cutii sunt mai mici decât se aşteptau. Aşa că s-au uitat pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere. Li s-au confirmat bănuielile. Doi ani mai târziu, însă, pentru că şi-a dat seama că este verificat, preotul ar fi deconectat întreg sistemul de supraveghere.

Voluntarii de la Biserica Sfântul Proroc Daniel spun că nu ştiu nimic despre acuzaţiiile care i se aduc preotului.

Dar preotul ar fi acuzat şi de alte nereguli. Se pare că măsluia chitanţele bisericii. Ar fi păstrat sume mari pentru el, iar în vistierie ar fi lăsat mult mai puţin. Pe numele preotului există mai multe plângeri de la enoriaşi dar şi de la superiori. Potrivit jurnalistilor de la Libertatea, preotul s-ar fi angajat să achite în tranşe aproape 12.000 de lei, cât ar fi prejudiciul bisericii. Ratele merg până în 2026.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt