Mihai Şora a fost condus pe ultimul drum

Mihai Şora a fost condus pe ultimul drum

Mihai Şora a fost condus astăzi pe ultimul drum! După mai bine de un secol de existenţă, lumea nu a mai fost suficientă pentru filozof. Îl aşteaptă eternitatea. A fost înmormântat cu onoruri militare la cimitirul Bellu. Zeci de oameni au venit să îi aducă un ultim omagiu. Biserica Albă, lăcaşul de cult unde a avut loc slujba de înmormântare, a fost neîncăpătoare.

,,Eu rămân să mă odihnesc aici, copii… Voi mergeţi mai departe, nu renunţaţi!" a stat scris pe fotografia lui Mihai Şora. La rândul său, filozoful nu a renunţat niciodată. Şi a iubit viaţa cu tot ce a avut de oferit.

Viaţa, la rândul ei, a fost darnică cu Mihai Şora. În cei 106 de ani de existenţă, filozoful a avut două mari iubiri, trei copii şi sute de mii de oameni care l-au îndrăgit. Unii s-au bucurat de înţelepciunea sa datorită postărilor de pe Facebook. Alţii au avut bucuria să îl cunoască.

Printre cei care au venit să îi aducă un ultim omagiu se numără şi poeta Ana Blandiana, primarul Timişoarei Dominic Fritz sau fostul premier Ludovic Orban. În februarie 2018, pe un ger năprasnic, Mihai Şora, care pe atunci avea 102 ani, nu renunţa să-şi facă auzită vocea chiar şi atunci când semenii săi mai tineri renunţaseră.

Mihai Şora a creat faimoasa colecţie Biblioteca pentru toţi şi a fost primul ministru al învăţământului după 1989. Şi-a dat demisia în iunie 1990, după ce Ion Iliescu le-a mulţumit minerilor. Ce moştenire lasă în urmă e greu de măsurat. La fel ca timpul care a fost bun cu el.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt