Micul, frate cu românul

Micul, frate cu românul

Au început să sfârâie grătarele şi miroase deja a sărbătoare. Parcurile şi pădurile sunt pline de oameni care au ieşit să se relaxeze, iar cozile la mici sunt kilometrice. Pentru că, aşa cum bine ştim, micul e frate cu românul, mai ales de 1 mai. Oamenii se pregătesc să petreacă cu mâncare, băutură şi voie bună.

Încă de la prima oră, terasele din Bucureşti care vând mici au fost asaltate de pofticioşi. La prânz, numărul de mici cumpăraţi era deja uriaş. Ca să mănânce un mic bun, românii aşteaptă însă cuminţi la coadă.

Nu-i 1 Mai la români fără gustoşii mici, iar comenzile sunt uriaşe. În parcuri şi păduri abia dacă mai e loc să arunci un ac. La fiecare pas sfârâie grătarele. Clasicul grătar de 1 mai nu e însă aşa ieftin, mai ales pentru bucureştenii care stau la bloc. Aceştia nu au de ales şi trebuie să meargă în spaţiile special amenajate. Dacă nu au grătar trebuie să închirieze unul.

Pentru doar câteva ore, patru oameni trebuie să plătească 185 de lei. 15 lei costă doar intrarea, 50 de lei să închirieze grătarul, 50 de lei masa de picinic şi 25 de lei parcarea. Apoi adăugăm şi preţul alimentelor. Un mic gata făcut, la terase, costă cam 5 lei. Mult mai avantajos e să cumperi din magazin - o caserolă cu 14 mici ajunge cam la 22 de lei. Un kilogram de cartofi noi este 15 lei, iar un borcan de muştar costă în jur de 5 lei. Merg de minune şi murăturile, pentru un borcan de castraveţi muraţi plătim de la 6 lei.

Nimic nu-i sperie însă pe români, când vine vorba de gustul mititeilor. Sărbătoresc alături de familie şi de prieteni şi mânâncă pe săturate.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt