Metroul din Cluj Napoca, favorizat în bugetul oraşului pe 2023

Metroul din Cluj Napoca, favorizat în bugetul oraşului pe 2023

Autorităţile din Cluj Napoca vor cheltui 133 de milioane de euro pentru construirea metroului din oraş, a anunţat la Prima News Dan Tarcea, viceprimarul oraşului.

Edilul a precizat că bugetul pe 2023 al oraşului va fi adoptat pe 2 februarie, după ce au fost incluse propunerile venite de la cetăţeni şi că prezintă o creştere la capitolul investiţii de 122% faţă de anul 2022.

“Dezbaterile publice trebuie făcute, pentru că nimeni nu este atotştiutor, iar bugetul este făcut pentru comunitate, nu pentru primărie”, a subliniat viceprimarul oraşului Cluj Napoca.

Tarcea e explicat că doar numărul de maşini înmatriculate în Cluj a crescut de la 30.000 la 200.000 după 1989, totul pe aproape aceeaşi infrastructură. Edilul spune că soluţiile pentru aglomeraţia din trafic nu pot favoriza toate mijloacele de transport şi că maşinile vor fi cele mai defavorizate în noile proiecte de infrastructură.

Un alt proiect important de infrastructură pentru anul acesta în Cluj Napoca este şi construirea centurii metropolitate, care ar putea rezolva din problemele traficului din zona Floreşti.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt