Metroul din Cluj Napoca, favorizat în bugetul orașului pe 2023 - Prima News

Metroul din Cluj Napoca, favorizat în bugetul orașului pe 2023

Autoritățile din Cluj Napoca vor cheltui 133 de milioane de euro pentru construirea metroului din oraș, a anunțat la Prima News Dan Tarcea, viceprimarul orașului.

Edilul a precizat că bugetul pe 2023 al orașului va fi adoptat pe 2 februarie, după ce au fost incluse propunerile venite de la cetățeni și că prezintă o creștere la capitolul investiții de 122% față de anul 2022.

“Dezbaterile publice trebuie făcute, pentru că nimeni nu este atotștiutor, iar bugetul este făcut pentru comunitate, nu pentru primărie”, a subliniat viceprimarul orașului Cluj Napoca.

Tarcea e explicat că doar numărul de mașini înmatriculate în Cluj a crescut de la 30.000 la 200.000 după 1989, totul pe aproape aceeași infrastructură. Edilul spune că soluțiile pentru aglomerația din trafic nu pot favoriza toate mijloacele de transport și că mașinile vor fi cele mai defavorizate în noile proiecte de infrastructură.

Un alt proiect important de infrastructură pentru anul acesta în Cluj Napoca este și construirea centurii metropolitate, care ar putea rezolva din problemele traficului din zona Florești.

Total
1
Shares
Total
1
Share