Meteorologii au VEŞTI PROASTE pentru agricultură! Prognoza pe 4 săptămâni

Meteorologii au VEŞTI PROASTE pentru agricultură! Prognoza pe 4 săptămâni

Deja seceta pedologică şi-a făcut simţită prezenţa pe suprafeţe agricole extinse din România, iar veştile proaste continuă să vină din partea meteorologilor.

Astfel, lipsa precipitaţiilor se va resimţi şi în următoarele pentru următoarele patru săptămâni (14 februarie – 14 martie 2022), potrivit estimărilor emise luni, 14 februarie, de către Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Pentru săptămâna 14-21 februarie 2022, meteorologii anunţă că valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această periadă, pe întreg teritoriul României.

În privinţa regimului pluviometric, acesta va fi deficitar în regiunile extracarpatice, dar şi local excedentar în nordul şi nord-vestul ţării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Şi în săptămâna 21-28 februarie 2022, se vor înregistra temperaturi medii mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări, iar cantităţile de precipitaţii vor avea o tendinţă deficitară în cea mai mare parte a teritoriului, se arată în estimărie meteo emise de ANM.

De asemenea, pentru săptămâna 28 februarie – 7 martie 2022, meteorologii prognozează că temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, iar regimul pluviometric pentru această perioadă va rămâne în continuare deficitar, la nivelul întregii ţări.

În săptămâna 7-14 martie 2022, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, în cea mai mare parte a ţării, posibil uşor mai ridicate în nord-est.

Cantităţile de precipitaţii vor putea avea o tendinţă uşor deficitară în majoritatea regiunilor, mai arată reprezentanţii ANM.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt