Meteorologii au actualizat avertizările de ninsori abundente și ploi. Județele unde va fi cod portocaliu până duminică la prânz - Prima News

Meteorologii au actualizat avertizările de ninsori abundente și ploi. Județele unde va fi cod portocaliu până duminică la prânz

Meteorologii au actualizat, sâmbătă, avertizările de ploi și de ninsori abundente și au emis noi coduri galben și portocaliu pentru mai multe județe, până duminică la ora 12.00.

Meteorologii au emis o informare meteorologică, valabilă de sâmbătă, ora 10:00 până marți, ora 10:00. Fenomenele vizate sunt precipitații moderate cantitativ, polei și intensificări ale vântului.

În intervalul menționat temporar vor fi precipitații moderate cantitativ în cea mai mare parte a țării.

În zona montană înaltă, iar începând din seara zilei de sâmbătă (25 decembrie) și în cea mai mare parte a Moldovei vor fi ninsori și lapoviță, iar în celelalte regiuni mai ales ploi.

Îndeosebi pe parcursul zilelor de duminică (26 decembrie) și luni (27 decembrie) pe alocuri se va depune polei, cu o probabilitate mai ridicată în jumătatea de sud a Moldovei, în Muntenia, în Crișana și nord-vestul Transilvaniei.

Pe parcursul zilei de luni (27 decembrie) vântul va prezenta intensificări temporare în regiunile sudice, cu viteze de 40…50 km/h, iar în zona montană înaltă, rafalele vor depăși 60…70 km/h spulberând zăpada.

Total
0
Shares
Total
0
Share