Meniu documentat. Ingredientele, la control

Meniu documentat. Ingredientele, la control

Meniurile din restaurante s-ar putea transforma în adevărate cărţi de bucate. Astfel, clienţii vor merge să ia masa înarmaţi cu multă răbdare şi pregătiţi să citească o listă lungă de ingrediente. ANPC vrea să oblige unităţile de alimentaţie publică să scrie în meniuri toate detaliile şi îngredientele unui preparat, plus valoarea nutriţională şi chiar provenienţa alimentelor.

Discuţiile relaxante între prieteni înainte de masă ar putea fi înlocuite cu o lectură prin meniul restaurantelor şi cu multe dileme pe seama preparatelor. Asta pentru că în curând clienţii vor fi nevoiţi să comande de mâncare din adevărate cărţi de bucate. Autoritatea pentru protecţia consumatorilor vrea ca patronii de restaurante să treacă toate detaliile despre ingredientele unui preparat.

Pentru patroni noul ordin înseamnă o bătaie de cap uriaşă, dar şi costuri suplimentare. În meniu ar trebui să apară absolut toate ingredientele, folosite, cantitatea, valoarea nutritivă, provenienţa lor, inclusiv aditivii şi alergenii.

Pentru clienţii care trebuie să fie atenţi la tot ce mănâncă ordinul ANPC este o veste bună.

Nici fast-food-urile, covrigăriile sau tonetele de mâncare nu vor scăpa de această măsura. Lista scurtă de pe geam cu produse şi preţuri se va extinde pe un perete întreg. Ordinul intră în vigoare pe 15 martie, de ziua mondială a consumatorilor, iar până atunci patronii de restaurante trebuie să schimbe toate meniurile.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt