Meniu documentat. Ingredientele, la control - Prima News

Meniu documentat. Ingredientele, la control

Meniurile din restaurante s-ar putea transforma în adevărate cărți de bucate. Astfel, clienții vor merge să ia masa înarmați cu multă răbdare și pregătiți să citească o listă lungă de ingrediente. ANPC vrea să oblige unitățile de alimentație publică să scrie în meniuri toate detaliile și îngredientele unui preparat, plus valoarea nutrițională și chiar proveniența alimentelor.

Discuțiile relaxante între prieteni înainte de masă ar putea fi înlocuite cu o lectură prin meniul restaurantelor și cu multe dileme pe seama preparatelor. Asta pentru că în curând clienții vor fi nevoiți să comande de mâncare din adevărate cărți de bucate. Autoritatea pentru protecția consumatorilor vrea ca patronii de restaurante să treacă toate detaliile despre ingredientele unui preparat.

Pentru patroni noul ordin înseamnă o bătaie de cap uriașă, dar și costuri suplimentare. În meniu ar trebui să apară absolut toate ingredientele, folosite, cantitatea, valoarea nutritivă, proveniența lor, inclusiv aditivii și alergenii.

Pentru clienții care trebuie să fie atenți la tot ce mănâncă ordinul ANPC este o veste bună.

Nici fast-food-urile, covrigăriile sau tonetele de mâncare nu vor scăpa de această măsura. Lista scurtă de pe geam cu produse și prețuri se va extinde pe un perete întreg. Ordinul intră în vigoare pe 15 martie, de ziua mondială a consumatorilor, iar până atunci patronii de restaurante trebuie să schimbe toate meniurile.

Total
0
Shares
Total
0
Share