Medicul Robe, urmărit penal pentru tentativă de omor calificat

Medicul Robe, urmărit penal pentru tentativă de omor calificat

Au apărut noi mărturii împotriva medicului de la Maternitatea Polizu, acuzat de tentativă de omor calificat. De data aceasta, o femeie îl acuză pe Florian Robe că i-ar fi lăsat în pântece fătul mort, timp de mai multe zile. Doctorul ar fi ştiut că pruncul nu mai este în viaţă, spune femeia. Este a patra persoană care se consideră victima medicului.

Într-o intervenţie telefonică la FOCUS, Livia Ioana Corobana, una dintre victimele medicului ginecolog, a declarat că ,,în anul 2012 am fost pacienta domnului doctor Robe Florian. Eu, în 2009, am pierdut o altă sarcină, diagnosticul a fost de sindromul HELLP, în timpul sarcinii mi se coagula sângele, trebuia să primesc anticoagulante. M-am prezentat la doctorul Robe Florian, undeva la patru luni de sarcină, i-am explicat cele întâmplate, dânsul mi-a spus că totul decurge bine, am primit aspacardin şi când a văzut, în urma unei ecografii, că sarcina este în urmă cu două săptămâni am fost trimisă la Spitalul Fundeni pentru analize. Ajunsă acolo mi s-a spus că, totuşi, este cam târziu şi că o să primesc injecţii anticoagulante. Am reuşit să fac vreo cinci injecţii şi într-o seară m-am simţit rău, copilul murise în mine. L-am sunat pe domnul doctor, mi-a spus că în momentul respectiv nu mă pot prezenta la control deoarece aripa spitalului este în renovare. Mi-a spus să mă duc eventual la alt doctor, i-am spus că trebuie să vin la dânsul deoarece dânsul mă are în evidenţă. După vreo două zile m-am prezentat la control, mi-a spus că fătul a cam murit. Apoi, după o zi sau două, am reuşit să iau legătura cu domnul doctor să-mi spună că trebuie să intru în operaţie să-mi facă cezariană pentru a-mi scoate copilul."

Livia Ioana Corobana a mai spus că ,,nu am făcut nicio plângere, nici nu am avut puterea. Vă daţi seama, deja eram la a doua sarcină pierdută, nici nu am realizat la cum mi s-a prezentat că fătul a cam murit. Pe parcurs mi-am dat seama de anumite chestii. Nu, nu am avut puterea să fac absolut nicio reclamaţie. Într-un final, domnul director mi-a spus că al său coleg a făcut o greşeală şi mi-a prescris aspacardin în loc să-mi dea altceva. Singura hârtie pe care am primit-o, o analiză de urină. Şi acea analiză am primit-o cu numele altei paciente şi apoi a fost tăiat cu pixul şi scris numele meu. În rest, nu am primit nici certificat de deces, nici bilet de externare, n-am primit absolut nimic, nici măcar o ecografie."

Prezent în platoul FOCUS, Adrian Cuculis, avocatul uneia dintre victime, a declarat că ,,este un caz şocant pentru că vorbim pentru prima dată -eu nu am mai auzit, nici nu am văzut cazuistică- ca un medic să fie acuzat de tentativă de omor, dar nu de tentativă de omor, ci calificat, prin cruzimi. Procurorii au dat o noanţă deosebită acestei plângeri penale pentru că pentru prima dată de când discutăm de cazuri de malpraxis vedem şi nişte filmări care cu greu poţi să te uiţi la ele şi cu mai multă greutate le poţi asculta. Tocmai de aceea dosarul este unul extrem de important, de şocant, de greu de gestionat, de digerat, inclusiv de către opinia publică. "

,,Cred că o dată cu cazul acesta, indiferent care va fi finalitatea acestuia, (...) va schimba modalitatea în care sistemul, medicii, ţara asta va primivi către prematuritate, unde începe viaţa şi unde se termină, unde putem să considerăm că trăieşte şi unde putem să considerăm să moare", mai spus avocatul Adrian Cuculis.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt