Medicul din Iaşi, arestat preventiv pentru 30 de zile

Medicul din Iaşi, arestat preventiv pentru 30 de zile

Medicul din Iaşi care le monta pacienţilor stimulatoare cardiace luate de la cadavre a fost arestat pentru 30 de zile. În urma percheziţiilor care au avut loc la spitalul unde lucra medicul dar şi la locuinţa acestuia , poliţiştii au găsit sume mari de bani, tablouri scumpe, dar şi 25 de stimulatoare şi defibrilatoare cardiace. Atenţie, urmează detalii care vă pot afecta emoţional.

Dosarul stimulatoarelor cardiace extrase din cadavre şi montate la alţi pacienţi ia amploare. Timp de 15 ore poliţiştii din Iaşi au făcut percheziţii în biroul medicului Dan Tesloianu de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi. Au scos de acolo saci întregi plini cu acte.

Au găsit sute de înscrisuri care au legătură cu pacienţii cărora le-a pus stimulatoarele refolisite de la cadavre. Toate aceste documente sunt acum probe la dosarul în care medicul cardiolog este acuzat de abuz în serviciu în formă continuă şi luare de mită.

Poliţiştii din Iaşi au continuat pecheziţiile la casa medicului. Acolo au găsit aproape 117 mii de euro, peste 160 de mii de lei, 19 telefoane mobile, 60 de stickuri, 14 laptopuri şi 25 de stimulatoare şi defibrilatoare cardiace. De asemenea, au fost ridicate şi 36 de tablouri care aparţin unor pictori naţionali de renume. Toate au fost ridicate şi duse la Complexul Muzeal Naţional Moldova Iaşi, Muzeul de Artă.

Procedura pe care medicul cardiolog o făcea era extrem de periculoasă pentru pacienţi, spun colegii de breaslă. Dacă nu sunt urmaţi toţi paşii, operaţia poate avea urmări grave.

Bateriile unui stimulator cardiac se termină în 10-15 ani şi nu pot fi schimbate. De asemnea, dacă acestă intervenţie ar fi fost legală în ţara noastră, pacientul ar fi trebuit informat în prealabil. Stimulatoarele cardiace se refolosesc doar în anumite ţări. În general, după ce sunt scoase ele sunt donate către ţările extrem de sărace. În România reutilizarea acestor dispozitive este interzisă prin lege.

Sumele pe care medicul Dan Tesloianu le cerea pentru un stimulator cardic ajungeau şi 3 mii de euro iar asta în condţiile în care un astfel de dispozitiv nou costă maximum 5 mii de euro. El le lua banii pacienţilor fără să le spună că stimulatoarele şi defibrilatoarele sunt decontate, în România, de Casa de Asigurări. Medicul din Iaşi lucra cu un doctor din Braşov. Aceştia aveau un ONG prin care introduceau banii în circuit legal, ca să nu atragă atenţia. Surse din anchetă spun că aceştia ar fi construit, din mita primită, o casă de vacanţă într-o arie naturală protejată. Autorităţile vor pune în curând sub sechestru toate bunurile pe care aceştia le deţin.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt