Medicamentele din România au ajuns în spitalele din Ucraina

Medicamentele din România au ajuns în spitalele din Ucraina

Medicamentele din România donate Ucrainei au ajuns în spitalele de acolo, a anunţat Dragoş Damian, CEO Terapia Cluj. Acesta a postat şi o fotografie din secţia ATI a Spitalului Clinic de Copii din Cernăuţi. Aici sunt trataţi copiii care vin din zonele aflate în conflict în estul Ucrainei.

„Medicamentele fabricate la noi în ţară de Antibiotice Iaşi, Zentiva Bucureşti şi Terapia Cluj sunt în prima linie, au ajuns acolo cu ajutorul IGSU şi al organizaţiilor umanitare, pentru a salva copiii răniţi în război.

Avem încă o mărturie a punţii de solidaritate medicală care s-a creat în ultimele săptămâni între România şi Ucraina. Poză subliniază şi importantă strategică a fabricilor de medicamente de la noi în ţară, care pot interveni şi ajută şi în acest fel, în situaţii limita. Mulţumim Asociaţiei Ruscovan pentru poze şi pentru ajutorul pe care îl dau vecinilor noştri.

Relatările din Ucraina arată că nevoia de medicamente este în creştere, pe lângă cele necesare în reanimare a apărut o penurie enormă de medicamente destinate pacienţilor cronici, pentru că farmaciile din Ucraina au rămas fără stocuri şi nu se pot aproviziona din cauza blocajelor generate de conflictul militar.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt