Materii opţionale inedite pentru elevi

Materii opţionale inedite pentru elevi

De anul viitor, elevii de gimnaziu vor avea noi materii interesante în programa şcolară. Sunt discipline opţionale, iar copiii pot alege între 21 de variante. Totuşi, profesorii sunt sceptici, pentru că unele nu vor putea fi predate, mai ales în şcolile de la ţară. Cât despre elevi, aceştia se tem că vor petrece mai multe ore la şcoală şi vor trebui să învăţe şi mai mult.

,,Robotica şi viaţa", ,,Edugaming", ,,Educaţie pentru peisaj", ,,Lumea cotidiană într-un an", ,,Text, deschide-te" sau ,,Etica Aplicată". Sunt doar câteva dintre materiile pe care elevii le vor putea alege, din toamna anului 2023.

Nu este nevoie ca profesorii care vor preda să urmeze vreo specializare. Elevii sunt curioşi să afle ce vor învăţa la noile materii. Pe de altă parte, se tem că programul zilnic de şcoală va şi mai lung, şi mai greu..

Şi unii profesori au mari îndoieli că aceste discipline se vor putea preda în şcolile de la sate. Pe de altă parte, materiile cerute la examene vor avea prioritate.

Lista de 21 de opţionale va intra în vigoare începând cu anul şcolar 2023-2024. Fiecare şcoală şi fiecare profesor va hotărî disciplinele pe care le vor propune părinţilor.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt