Mărturii șocante din Trenul Groazei - Prima News

Mărturii șocante din Trenul Groazei

A fost eroare umană ieri la accidentul feroviar de la Roșiori. Afirmația îi aparține directorul CFR Călători. Tot el a declarat și că mecanicul trenului mai bine dormea, pentru că în acest fel se putea activa sistemul de siguranța și locomotiva frâna singură. Până când autoritățile găsesc un vinovat și stabilesc exact ce s-a întâmplat, cei peste 280 de călători încearcă să depășească momentele traumatizante pe care le-au trăit.

Mihai este unul dintre oamenii din trenul groazei. Tânărul spune că a trecut prin momente de groază și că s-a temut pentru viața lui. Momentul impactului a fost violent și nimeni nu știa ce se întâmplă.

Mihai povestește că oamenii s-au panicat și au început să țipe. În ciuda haosului creat, călătorii au încercat să se ajute între ei.

Lui Mihai i-a rămas întipărit în minte un moment șocant. Un om care a fost grav rănit în urma accidentului nu a primit ajutor din partea autorităților. Deși a sunat la poliție, agentul de la telefon nu a încercat să îl liniștească și nici nu s-ar fi grăbit să trimită ajutoare.

La mai bine de o oră de la accident, salvatorii de la ISU au reușit să îi scoată din tren pe călători și să îi ducă într-un loc sigur. Patru oameni au ajuns la spital, doi la Roșiorii de Vede și doi la Unitatea de Primiri Urgențe din Alexandria.

Oamenilor le este frică acum să mai circule cu trenul după ce au văzut ce s-a întâmplat la Roșiorii de Vede. Nu mai au încredere în CFR, mai ales după ce directorul a declarat că ar fi fost mai bine dacă , în acest caz, conductorul dormea.

Directorul CFR Călători susține că a deschis o anchetă internă și dă vina pe o eroare umană.

Surse din anchetă spun că trenul cu călători avea o viteză de 52 de kilometri pe oră în momentul în care semaforul a indicat culoarea roșie. Reprezentanții CFR susțin că mecanicul trenului era apt să conducă, nu era obosit și avea examenul psihologic.

Total
0
Shares
Total
0
Share