Mărturii şocante din Trenul Groazei

Mărturii şocante din Trenul Groazei

A fost eroare umană ieri la accidentul feroviar de la Roşiori. Afirmaţia îi aparţine directorul CFR Călători. Tot el a declarat şi că mecanicul trenului mai bine dormea, pentru că în acest fel se putea activa sistemul de siguranţa şi locomotiva frâna singură. Până când autorităţile găsesc un vinovat şi stabilesc exact ce s-a întâmplat, cei peste 280 de călători încearcă să depăşească momentele traumatizante pe care le-au trăit.

Mihai este unul dintre oamenii din trenul groazei. Tânărul spune că a trecut prin momente de groază şi că s-a temut pentru viaţa lui. Momentul impactului a fost violent şi nimeni nu ştia ce se întâmplă.

Mihai povesteşte că oamenii s-au panicat şi au început să ţipe. În ciuda haosului creat, călătorii au încercat să se ajute între ei.

Lui Mihai i-a rămas întipărit în minte un moment şocant. Un om care a fost grav rănit în urma accidentului nu a primit ajutor din partea autorităţilor. Deşi a sunat la poliţie, agentul de la telefon nu a încercat să îl liniştească şi nici nu s-ar fi grăbit să trimită ajutoare.

La mai bine de o oră de la accident, salvatorii de la ISU au reuşit să îi scoată din tren pe călători şi să îi ducă într-un loc sigur. Patru oameni au ajuns la spital, doi la Roşiorii de Vede şi doi la Unitatea de Primiri Urgenţe din Alexandria.

Oamenilor le este frică acum să mai circule cu trenul după ce au văzut ce s-a întâmplat la Roşiorii de Vede. Nu mai au încredere în CFR, mai ales după ce directorul a declarat că ar fi fost mai bine dacă , în acest caz, conductorul dormea.

Directorul CFR Călători susţine că a deschis o anchetă internă şi dă vina pe o eroare umană.

Surse din anchetă spun că trenul cu călători avea o viteză de 52 de kilometri pe oră în momentul în care semaforul a indicat culoarea roşie. Reprezentanţii CFR susţin că mecanicul trenului era apt să conducă, nu era obosit şi avea examenul psihologic.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt