Martorul unui „tsunami de plastic” pe o plajă din Brazilia: Ce este asta? E sfârşitul lumii, o imagine apocaliptică!

Martorul unui „tsunami de plastic” pe o plajă din Brazilia: Ce este asta? E sfârşitul lumii, o imagine apocaliptică!

Tone de materiale plastice au invadat una dintre plajele metropolei Rio de Janeiro, spre stupoarea localnicilor şi turiştilor. Un adevărat „tsunami de plastic” în una dintre cele mai frumoase regiuni ale globului. De unde vin aceste deşeuri, cu tonele? Tot din oraş, pentru că nu sunt colectate şi reciclate cum ar trebui.

„Dumnezeule din ceruri! Dumnezeule din ceruri! Ce e asta? Ce e asta? Un tsunami de plastic! Dumnezeule!” - aceasta a fost reacţia lui Ricardo Gomes, directorul Institutului Mar Urbano când a văzut ce „înapoia” oceanul.

„Imaginea gunoaielor care veneau spre mine m-a paralizat. Nu înţelegeam de unde venea acel zgomot. Eram în stare de şoc, apoi mi-am spus: e un val de plastic. Ce este asta? E sfârşitul lumii, o imagine apocaliptică”, a povestit cercetătorul.

Nisipul fin de pe plaja Sao Conrado a fost invadat de sticle, pungi, resturi de jucării, vase de bucătărie, practic orice bucată de plastic purtată de curenţii marini. Iar plasticul vine chiar din oraş. Şuvoaiele provocate de ploile torenţiale cară în mare gunoaiele aruncate necontrolat, iar aceasta le aduce apoi la ţărm.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt