Martorul unui „tsunami de plastic” pe o plajă din Brazilia: Ce este asta? E sfârșitul lumii, o imagine apocaliptică! - Prima News

Martorul unui „tsunami de plastic” pe o plajă din Brazilia: Ce este asta? E sfârșitul lumii, o imagine apocaliptică!

Tone de materiale plastice au invadat una dintre plajele metropolei Rio de Janeiro, spre stupoarea localnicilor și turiștilor. Un adevărat „tsunami de plastic” în una dintre cele mai frumoase regiuni ale globului. De unde vin aceste deșeuri, cu tonele? Tot din oraș, pentru că nu sunt colectate și reciclate cum ar trebui.

„Dumnezeule din ceruri! Dumnezeule din ceruri! Ce e asta? Ce e asta? Un tsunami de plastic! Dumnezeule!” – aceasta a fost reacția lui Ricardo Gomes, directorul Institutului Mar Urbano când a văzut ce „înapoia” oceanul. 

„Imaginea gunoaielor care veneau spre mine m-a paralizat. Nu înțelegeam de unde venea acel zgomot. Eram în stare de șoc, apoi mi-am spus: e un val de plastic. Ce este asta? E sfârșitul lumii, o imagine apocaliptică”, a povestit cercetătorul.

Nisipul fin de pe plaja Sao Conrado a fost invadat de sticle, pungi, resturi de jucării, vase de bucătărie, practic orice bucată de plastic purtată de curenții marini. Iar plasticul vine chiar din oraș. Șuvoaiele provocate de ploile torențiale cară în mare gunoaiele aruncate necontrolat, iar aceasta le aduce apoi la țărm.

Total
0
Shares
Total
0
Share