Marius Saizu, trimis special al Prima TV în Ucraina: La un an de război, ucrainenii spun că vor supravieţui să-i învingă pe ruşi

Marius Saizu, trimis special al Prima TV în Ucraina: La un an de război, ucrainenii spun că vor supravieţui să-i învingă pe ruşi

Teama ucrainenilor este foarte mare, dar îndârjirea este şi mai mare şi spun că vor lupta până la ultima picătură de sânge împotriva ruşilor, relatează trimisul special al Prima TV în Ucraina, Marius Saizu.

„În ziua în care se împlineşte un an de la începutul războiului sunt extrem de puţini oameni pe stradă, mulţi vor lucra de acasă, şcolile din oraşele mari se fac online, pentru că autorităţile se tem de un atac mai puternic ca niciodată. Şi populaţia civilă e temătoare, sunt conştienţi că războiul a intrat într-o nouă etapă. Sunt panicaţi, temători la prima sirenă, se uită imediat spre cer, dar s-au adaptat la situaţia ca ţara să fie în război, dar viaţa să meargă înainte cumva. Spun că vor supravieţui să-i învingă pe ruşi, sunt extrem de convinşi. Am filmat într-un apartament al unui tânăr ucrainean, unde erau pe masă mai multe gloanţe decât mâncare”, a povestit Marius Saizu.

Politiologul Ion Stanomir spune că, din păcate, nu ştim câţi ani ar mai putea dura războiul, pentru că singura raţiune a statului rus acum este agresiunea.

„Statul rus a căpătat o reputaţie exact ca cea a Germaniei în timpul regimului nazist. Statul rus susţine teroarea, iar faptul că după un an Ucraina rezistă este cel mai mare eşec al lui Putin. Statul rus cu asta s-a ocupat de-a lungul istoriei sale, să extermine alte popoare. Ucrainenii au o lungă istorie de confruntare cu statul sovietic, să nu uităm înfometarea din anii 30, epurarea etnică de acolo”, a declarat politologul.

Statele care sprijină Rusia, sunt state care practică teroarea asupra propriului popor, spune Stanomir. Rusia a înlocuit regimurile coloniale din Africa, aducând în loc regimul rusesc de exemplu.

Vladimir Putin va pieri ca toţi conducătorii ruşi, trădat de cei din jurul lui, a adăugat expertul.

Afla mai multe desprerazboirusiaucraina
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt