Maria Licciardi, presupusă şefă a mafiei din Napoli, reţinută pe aeroportul din Roma

Maria Licciardi, presupusă şefă a mafiei din Napoli, reţinută pe aeroportul din Roma

Poliţia italiană a arestat o femeie, despre care procurorii spun că ar fi şefa grupării mafiote Camorra din Napoli, relatează DPA şi La Reppublica.

Femeia a fost arestată pe aeroportul Ciampino din Roma. Ea urma să plece în Spania pentru a-şi vizita fiica, au informat duminică mass-media italiene.

Aceasta este suspectată de asociere cu mafia şi extorcări. Ministrul de interne, Luciana Lamorgese, i-a felicitat pe poliţişti pentru arestarea ei.

Femeia, cunoscută ca "a piccerella" în dialectul local ("cea mică" ) ar fi condus influentul clan Camorra din Napoli, unde mafia se concentrează pe traficul cu droguri.

Unul dintre fraţii săi trebuia să preia conducerea grupului din zonă în anii 1980, dar el a decedat în închisoare, spune scriitorul şi jurnalistul Roberto Saviano, expert în mafia italiană, conform ziarului Corriere della Sera.

Femeia, astăzi în vârstă de 70 de ani, ar fi preluat rolul de cap al mafiei din Napoli împreună cu alţi doi fraţi ai săi, susţine Saviano, potrivit căruia cei trei erau cunoscuţi pentru măsurile de precauţie şi cruzimea lor.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt