Marele exod spre mica vacanţă

Marele exod spre mica vacanţă

Drumul spre vacanţă începe cu claxoane, aglomeraţie şi multe ore de aşteptare în trafic. Fie că vorbim de litoralul nostru, fie că ne referim la trecerea frontierei spre Bulgaria. Din păcate, pentru români mini-vacanţa a început cu aventuri.

Început de vacanţă specific românesc: mii de maşini blocate în trafic, în coloană. Aşa a fost la Giurgiu, la graniţa cu Bulgaria, unde maşinile au stat într-o coadă uriaşă. Haosul din Giurgiu este atât de mare încât oraşul a paralizat din cauza numărului mare de maşini care-l traversează.

Abandonăm ieşirea din ţară spre Bulgaria şi mergem spre litoralul românesc. Zeci de mii de şoferi au plecat pe A2 încă de dimineaţă. Ca de fiecare dată, autorităţie au fost luate prin surprindere de numărul mare de turişti.

Nici spre staţiunile de la munte traficul nu a fost mai lejer. Pe Valea Prahovei s-a stat în coloană mai bine de 3 ore. Aglomeraţia a început încă la ieşire din Breaza, pe sensul de urcare spre Sinaia. Şi pe graniţa de vest, în vama Nădlac, mai mult s-a stat decât s-a circulat.

Datele ficiale arată că peste 200 de mii de români au trecut frontiera în ultimele 48 de ore.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt