Marcaţi pe viaţă de război

Marcaţi pe viaţă de război

În timp ce ruşii îşi continuă atacurile în mai multe regiuni cheie de pe teritoriul Ucrainei, oamenii din locurile recent eliberate se bucură că au supravieţuit. La mai bine de două săptămâni de când ruşii au abandonat Mikolaivul, oamenii ies de prin ascunzători şi povestesc despre ororile la care au fost supuşi. Vă avertizăm că urmează informaţii care vă pot afecta emoţional.

Doar 24 de oameni au mai rămas în micul sat din Mikolaiv. Restul au fugit. Înainte de război, aproape 600 de oameni trăiau acolo. Alături de soţia sa, Vitali a stat la subsol timp de 8 luni. Ruşii l-au interogat după ce au văzut că un vecin îi spunea comandant.

În luna noiembrie, ruşii s-au retras din regiune. Au incendiat case întregi în care îşi depozitau muniţia. Maria s-a întors în sat după plecarea lor. A rămas şocată de ce a găsit aici. Localnicii spun că ucrainenii au bombardat satul pentru a-i face pe ruşi să plece. Deşi au bombardat regiunea, civilii scanadează în continuare ,,Glorie Ucrainei” pentru că, în cele din urmă, au reuşit să-i scoată pe ruşi din Mikolaiv.

În urma lor, ruşii nu au lăsat numai case distruse ci şi crime comise cu sadism. Aproximativ 48 de mii, după cum susţine Olena Zelenska, soţia preşedintelui Ucrainei. Uniunea Europeană va încerca să înfiinţeze o instanţă specializată, cu ajutorul Naţiunilor Unite, care să investigheze şi să judece posibilele crime de război comise de ruşi în Ucraina.

Dintre cei 48 de mii de oameni ucişi de la începutul invaziei, 440 sunt copii, susţine şeful de cabinet al preşedintelui Zelenski.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt