Marcați pe viață de război - Prima News

Marcați pe viață de război

În timp ce rușii își continuă atacurile în mai multe regiuni cheie de pe teritoriul Ucrainei, oamenii din locurile recent eliberate se bucură că au supraviețuit. La mai bine de două săptămâni de când rușii au abandonat Mikolaivul, oamenii ies de prin ascunzători și povestesc despre ororile la care au fost supuși. Vă avertizăm că urmează informații care vă pot afecta emoțional.

Doar 24 de oameni au mai rămas în micul sat din Mikolaiv. Restul au fugit. Înainte de război, aproape 600 de oameni trăiau acolo. Alături de soția sa, Vitali a stat la subsol timp de 8 luni. Rușii l-au interogat după ce au văzut că un vecin îi spunea comandant.

În luna noiembrie, rușii s-au retras din regiune. Au incendiat case întregi în care își depozitau muniția. Maria s-a întors în sat după plecarea lor. A rămas șocată de ce a găsit aici. Localnicii spun că ucrainenii au bombardat satul pentru a-i face pe ruși să plece. Deși au bombardat regiunea, civilii scanadează în continuare ,,Glorie Ucrainei” pentru că, în cele din urmă, au reușit să-i scoată pe ruși din Mikolaiv.

În urma lor, rușii nu au lăsat numai case distruse ci și crime comise cu sadism. Aproximativ 48 de mii, după cum susține Olena Zelenska, soția președintelui Ucrainei. Uniunea Europeană va încerca să înființeze o instanță specializată, cu ajutorul Națiunilor Unite, care să investigheze și să judece posibilele crime de război comise de ruși în Ucraina.

Dintre cei 48 de mii de oameni uciși de la începutul invaziei, 440 sunt copii, susține șeful de cabinet al președintelui Zelenski.

Total
0
Shares
Total
0
Share