Mame prea devreme

Mame prea devreme

România este ţara în care copiii fac copii! Din păcate, suntem în topul ţărilor cu cele mai multe mame minore,iar fenomenul pare pur şi simplu de neoprit! Ultimele cazuri au fost înregistrate la Galaţi. Aici poliţiştii au deschis mai multe dosare penale după ce au aflat că două minore au născut la maternitatea din Galaţi. Mai şocant este faptul că, într-un caz, părinţii uneia dintre fete ştiau de relaţia pe care aceasta o avea cu un bărbat de 30 de ani. Medicii sunt îngrijoraţi şi spun că astfel de situaţii pot lăsa traume grave tinerelor mame.

Două fete, de 13 şi 14 ani, din judeţul Galaţi au devenit mame acum câteva zile. Una dintre era infectată cu Covid-
19.

Îngrijorător este faptul că părinţii copilei de 13 ani ştiau şi au fost de acord cu relaţia pe care aceasta o avea cu un bărbat de 30 ani… relaţie care a început pe când fata avea doar 11 ani. Poliţiţiştii au deschis în acest caz un dosar de cercetare penală pentru act sexual cu un minor, lucru care s-a întâmplat şi în cazul fetei de 14 ani.

Medicii sunt îngrijoraţi de creşterea numărului de mame minore din ultima perioadă. Ei spun că, pe viitor, copilele se pot confrunta cu traume grave din cauza trecerii bruşte la rolul de mamă.

Când vor fi externate, cele două fete se vor întoarce la familiile lor, însă vor fi atent monitorizate de serviciul de
asistenţă socială. În ultima perioadă, la maternitatea din Galaţi, a devenit o obişnuiţă ca lunar să se prezinte în sala de naşteri cel puţin două minore. De la începutul acestui an, cel puţin 18 minore din oraş au devenit mame prea devreme.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt