Măicuţa medic, doctor de trup şi suflet

Măicuţa medic, doctor de trup şi suflet

Îşi împarte viaţa între credinţă, vindecarea oamenilor şi îndrumarea studenţilor la Medicină. Este Măicuţa Anastasia, aşa cum e cunoscută în viaţa monahală. Însă la Spitalul Clinic Căi Ferate din Timişoara, este Ana Maria Pah, medic primar. În plus, îşi dedică timpul şi ca asistent universitar. Femeia crede cu tărie că bolile trupeşti pleacă, de fapt, de la problemele sufleteşti. Aşa că misiunea ei este să vindece şi corpul bolnavului, dar să-i aline şi sufletul.

Medicul primar Ana Maria Pah lucreaza de mai bine de o jumatate de an la Spitalul Clinic CF Timisoara, în Sectia de Boli Interne. Viaţa ei arăta altfel acum câţiva ani: trăia la un schit de la Herculane şi a decis să urmeze Facultatea de Teologie din Timişoara. Apoi a devenit profesor de religie.

Şi-a amintit de sfat şi a dat Medicină. Facultatea a terminat-o in 2014. Şi-a ales apoi medicina internă şi a făcut şi o specializare în cardiologie. Asta pentru că, spune ea, sufletul este intotdeauna aproape de inimă.

În fiecare dimineata, in drumul ei spre spital, Măicuţa Anastasia se opreşte timp de câteva clipe la Catedrala Mitropolitana, la Sfantul Iosif cel Nou de la Partos, ocrotitorul Banatului, şi il roaga sa o lumineze, să-i dea putere şi sa o ajute sa trateze bolnavii.

Cei pe care i-a vindecat spun ca maicuta, care imbraca deopotriva halatul alb si haina neagra monahala, este asemenea Sfantului Luca: un medic al trupului si doctor al sufletului. De altfel, chiar si atunci cand este in spital poartă, sub halatul alb de medic, vesmintele monahale.

Maicuta medic nu isi doreste decat sa fie sanatoasa si sa poata ajuta cat mai multi suferinzi.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt