Mai mult de jumătate din veniturile producătorului de energie termică, obţinute din vânzarea de electricitate

Mai mult de jumătate din veniturile producătorului de energie termică, obţinute din vânzarea de electricitate

Producătorul de energie termică în sistem centralizat din municipiul Botoşani, societatea comercială Modern Calor SA, realizează venituri consistente din vânzarea de energie electrică, a declarat, pentru AGERPRES, directorul general Bogdan Varasciuc.

Potrivit acestuia, încasările rezultate din comercializarea energiei electrice, care este produsă în cogenerare, depăşesc 50% din totalul cifrei de afaceri a societăţii Modern Calor SA.

"Foarte mult a contat pentru noi această tehnologie de cogenerare, pentru că veniturile au fost consistente din vânzarea de energie electrică în ultima perioadă de timp şi ne-au ajutat să supravieţuim în această perioadă, pentru că energia termică facturată populaţiei se încasează mai greu. Vânzările de energie electrică ne-au ajutat să facem faţă acestor creşteri de preţuri la combustibilul nostru tehnologic, la gaz. Vânzările se fac pe piaţa PZU, pe platforma administrată de Transelectrica. decontarea se face automat şi nu avem probleme cu încasarea preţului energiei electrice. (...) În 2020, 51% din venituri au fost pe energie electrică, iar în 2021 sigur vor fi mai mari decât în 2020. Chiar dacă activitatea noastră principală este de producere energie termică, veniturile cele mai consistente ca pondere sunt din vânzarea de energie electrică", a afirmat Varasciuc.

Directorul general al Modern Calor susţine că unitatea pe care o conduce produce în medie anual 47.000 de MWh, din care cea mai mare parte este distribuită în sistemul energetic controlat de Transelectrica.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt