Mai mult amăgiţi decât ajutaţi

Mai mult amăgiţi decât ajutaţi

Pensiile au crescut de la începutul anului, însă mai puţin decât preţurile! Oamenii se plâng: ce le-a dat Guvernul e praf în ochi, banii nu ajung, spun ei, ca să acopere toate cheltuielile lunare - medicamente, facturi şi mâncare. Analiştii economici sunt de părere că pensiile ar fi trebuit majorate cu cel puţin rata inflaţiei pentru ca bătrânii să se poată descurca.

Doamna Maria are 75 de ani. Timp de 40 de ani a lucrat pe brânci pentru a le asigura copiilor un minimum de confort. După atâţia ani de muncă, femeia a ieşit la pensie doar cu 1.850 de lei. După majorarea pensiilor, în această lună a primit puţin peste 2.300 de lei. Bani pe care încearcă să-i drămuiască cum poate.

Numai pe întreţinere plăteşte lună de lună de 6 milioane. Carnea pentru ea a devenit un lux pe care nu şi-l permite. La fel ca doamna Maria sunt şi alţi pensionari. Deşi pensiile s-au majorat cu 12,5 % de la 1 Ianuarie, preţurile au continuat şi ele să crească. Inflaţia a trecut de 16%

Când s-a decis mărirea pensiilor, Ministrul Muncii a spus că şi în acest an pensionarii vor avea parte de un ajutor financiar. Economiştii sunt de părere că şi in acest an preturile vor continua sa crească, iar principalele victime vor fi tot pensionarii. Statul, din păcate, le oferă o pensie care nu acoperă nici măcar cheltuielile de bază.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt