Magazinele de bricolaj, sursă de inspiraţie

Magazinele de bricolaj, sursă de inspiraţie

Ca în fiecare an, primăvara este anotimpul în care românii care stau la curte îşi amenajează grădina. Cei care vor să aibă în jurul casei un colţ de rai, apelează la peisagişti. Ce-i drept, costurile sunt ceva mai mari dar rezultatul este spectaculos. Sunt, însă, şi foarte mulţi care-şi construiesc singuri raiul de acasă. Aşa că se îndreaptă spre magazinele de profil sau pieţele de flori unde găsesc sfaturi…gratuit.

Canapele, scaune şi mese pentru foişor sau terasă, arbuşti în ghivece sau figurine numai bune de pus pe gazon. Cu asta vin în întâmpinarea clienţilor, magazinele de profil. Iar cererea nu este deloc mică. Obiectele de mobilier nu sunt doar multifuncţionale şi adaptate în funcţie de suprafaţa grădinii, ci şi în funcţie de tendinţele şi culorile anului.

Dintr-o grădină reuşită, pe lângă culoare, nu poate lipsi nici parfumul. Aşa că în această perioadă, în pieţele de flori este forfotă mare. Alexandra cultivă flori de 5 ani şi spune că totul a început din pasiune. Cei care vin în fiecare sezon să cumpere minunăţiile colorate şi parfumate de la ea, găsesc atât o ofertă bogată cât şi …sfaturi. Alexandra le recomandă de fiecare dată, vedetele sezonului.

Pentru cei care aleg să îşi amenajeze singuri grădinile, bugetul este ceva mai redus. Asta nu înseamnă, însă,
că rezultatul e mai puţin spectaculos.

Pentru cei care, însă, nu au idei dar nici bugetul nu le permite să angajeze un peisagist, există aplicaţii care ţin locul experţilor în amenajări exterioare. Tot ce au de făcut este să încarce o fotografie cu grădina precum şi dimensiunile acesteia şi aplicaţia va genera o idee de amenajare- de la tipul de arbuşti care s-ar potrivi, la mobilier şi nuanţele cel mai potrivite. Statisticile arată că anul trecut românii au scos din buzunar între 600 şi 1.200 de lei pentru amenajarea grădinilor, cu 20% mai mult decât în 2019. Asta şi din cauză că au stat mai
mult în casă şi au simţit nevoia să-şi creeze un spaţiu care să le dea o stare de bine.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt