Lupte grele pentru oraşul Soledar. Străzi pline cu cadavre

Lupte grele pentru oraşul Soledar. Străzi pline cu cadavre

Situaţia este în continuare critică în regiunea Bahmut. Luptele pentru Soledar, oraş din estul Ucrainei, s-au intensificat. Şeful mercenarilor Wagner susţine că a preluat controlul oraşului, dar oficialii de la Kiev spun că a fost, este şi va fi mereu ucrainean. În schimb, străzile şi câmpurile de lângă Soledar ar fi pline cu cadavre. Vă avertizăm urmează imagini şi informaţii care vă pot afecta emoţional!

Soledar a fost ţinta atacurilor mercenarilor ruşi în ultimele zile. Oraşul face parte din linia de apărare ucraineană în regiunea Donbas. Pentru forţele ruse, cucerirea acestei zone poate fi un pas semnificativ pentru preluarea controlului asupra întregii regiuni şi ar fi fost primul succes major pentru ruşi din ultimele luni.

În Bahmut se duc lupte grele şi sângeroase pentru controlul oraşului. A fost bombardat de mai multe ori şi a ajuns acum o ruină.

Ministrul german de externe a mers într-o vizită neanunţată în Ucraina. Aceasta a vizitat oraşul distrus Harkov. Şefa diplomaţiei germane a anunţat un nou ajutor pentru Ucraina în valoare de 40 de milioane de euro. La câteva ore după vizita minstrului ruşii au bombardat oraşul.

Preşedintele Zelenski a decis să anuleze cetăţenia ucraineană pentru patru parlamentari pro ruşi. Kremlinul a anunţat un deficit bugetar de 47 de miliarde de dolari în ciuda creşterii veniturilor.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt