Lungul drum spre vacanță de 1 Decembrie - Prima News

Lungul drum spre vacanță de 1 Decembrie

Ca în fiecare an, vacanța de 1 Decembrie a început… cu aglomerație pe Valea Prahovei. Cei care vor petrece aceste zile în stațiunile de la munte au stat mult și bine în coloană. Blocați în trafic, oamenii nu s-au dat bătuți. Aglomerație mare a fost a fost, însă, și în vămile de pe granița de vest dar și în cea mai mare gară din țară.

Devenită deja o tradiție, aglomerație din trafic n-a lipsit nici în acest an. Mii de turiști au luat cu asalt hotelurile și pensiunile. Până la destinație, însă, șoferii și-au tocit nervii în ambuteiaje. Aglomerație a fost și în vămi. Atrași de mirajul târgurilor de Crăciun din Budapesta sau Viena, mii de români s-au înghesuit spre frontiera de la Nădlac. Timpii de așteptare au depășit două ore.

Este cel mai mare număr de români care ies din țară în această perioadă, după anii de pandemie. Doar în ultimele 24 de ore, prin vama Nădlac au ieșit din țară 27.000 de oameni. Nici în cea mai mare gară din țară n-a bătut vântul. Pe unele rute trenurile au avut întârzieri și de câteva zeci de minute.

În acest an, Guvernul a decis să acorde o vacanță în sectorul public. Astfel zilele de 30 noiembrie, 1 decembrie sunt libere și se leagă cu weekendul din 3 și 4 decembrie.

Total
0
Shares
Total
0
Share