Lumina de dincolo de război

Ambiţia nu are limite atunci când ai un scop. O demonstrează de nouă luni ucrainenii care învaţă în fiecare zi să învingă frica. O demonstrează şi medicii de la un spital de copii care au operat chiar şi după ce spitalul a rămas fără lumină. Iar situaţia este în continuare critică. 15 regiuni nu au nici acum curent electric, inclusiv mare parte din capitala ţării.

Doctorii de la Kiev au continuat să salveze vieţi chiar şi când au rămas fără lumină. Cu ajutorul generatoarelor şi al lanternelor, au salvat viaţa unui copil. Milioane de oameni rămân în continuare în beznă. Furnizorul de energie al Ucrainei a anunţat că prioritatea principală este repararea infrastructurii esenţiale.

Mulţi dintre locuitorii Kievului s-au adăpostit în centrele de prim ajutor. Patru mii de astfel de adăposturi au fost instalate în Kiev, unde oamenii se pot încălzi şi unde pot folosi curent electric atunci când oraşul se află sub bombe. Şi locuitorii din Odessa au fost lăsaţi în întuneric.Cel puţin 10 oameni au murit aici în urma atacurilor. În Herson, bilanţul morţilor este în creştere. Până acum, cel puţin 10 oameni au murit iar 54 au fost răniţi.

La Kiev, ministrul britanic de Externe s-a întâlnit cu omologul său dar şi cu Volodimir Zelenski. Oficialul britanic a promis mai mult ajutor Ucrainei. Secretarul general al NATO a cerut Aliaţilor să ofere mai mult sprijin ţării invadate.

De la începutul războiului, aliaţii au furnizat echipament militar pentru Ucraina şi şi-au epuizat astfel propriile stocuri. Războiul a oferit şi noi oportunităţi pentru industria de armament din Europa de Est care a văzut cea mai mare dezvoltare de la Războiul Rece încoace.

În Rusia, Vladimir Putin s-a întâlnit cu mamele soldaţilor trimişi şi ucişi pe front, în Ucraina. Comentariile mamelor nu au fost făcute publice de televiziunea de stat din Rusia.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt