Lumina de dincolo de război - Prima News

Lumina de dincolo de război

Profimedia

Ambiția nu are limite atunci când ai un scop. O demonstrează de nouă luni ucrainenii care învață în fiecare zi să învingă frica. O demonstrează și medicii de la un spital de copii care au operat chiar și după ce spitalul a rămas fără lumină. Iar situația este în continuare critică. 15 regiuni nu au nici acum curent electric, inclusiv mare parte din capitala țării.

Doctorii de la Kiev au continuat să salveze vieți chiar și când au rămas fără lumină. Cu ajutorul generatoarelor și al lanternelor, au salvat viața unui copil. Milioane de oameni rămân în continuare în beznă. Furnizorul de energie al Ucrainei a anunțat că prioritatea principală este repararea infrastructurii esențiale.

Mulți dintre locuitorii Kievului s-au adăpostit în centrele de prim ajutor. Patru mii de astfel de adăposturi au fost instalate în Kiev, unde oamenii se pot încălzi și unde pot folosi curent electric atunci când orașul se află sub bombe. Și locuitorii din Odessa au fost lăsați în întuneric.Cel puțin 10 oameni au murit aici în urma atacurilor. În Herson, bilanțul morților este în creștere. Până acum, cel puțin 10 oameni au murit iar 54 au fost răniți.

La Kiev, ministrul britanic de Externe s-a întâlnit cu omologul său dar și cu Volodimir Zelenski. Oficialul britanic a promis mai mult ajutor Ucrainei. Secretarul general al NATO a cerut Aliaților să ofere mai mult sprijin țării invadate.

De la începutul războiului, aliații au furnizat echipament militar pentru Ucraina și și-au epuizat astfel propriile stocuri. Războiul a oferit și noi oportunități pentru industria de armament din Europa de Est care a văzut cea mai mare dezvoltare de la Războiul Rece încoace.

În Rusia, Vladimir Putin s-a întâlnit cu mamele soldaților trimiși și uciși pe front, în Ucraina. Comentariile mamelor nu au fost făcute publice de televiziunea de stat din Rusia.

Total
0
Shares
Total
0
Share